Ιτούδης: «Αντίπαλοι με τον Ζέλικο δεν θα είμαστε ποτέ»

Ιτούδης: «Αντίπαλοι με τον Ζέλικο δεν θα είμαστε ποτέ»

Ποτέ δεν θα δει ως αντίπαλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Δημήτρης Ιτούδης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δήλωσε περήφανος για την νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως η υπόθεση παραμονής του στην ΤΣΣΚΑ είναι σε πολύ καλό κλίμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM:

Για τα τελευταία λεπτά:
«Όταν ο αγώνας είναι στην κόψη του ξυραφιού όλοι κοιτάνε τον προπονητή, κοιτάνε τον leader. Αν εμείς δεν έχουμε καθαρό μυαλό για να δώσουμε σωστές οδηγίες και δεν εμφυσήσουμε την ηρεμία, δεν είμαστε γι’ αυτή τη δουλειά». 

Για την κατάκτηση του τροπαίου:
«Παίξαμε καλύτερο μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πιστεύω πως δίκαια κερδίσαμε. Η Φενέρ έκανε μια μεγάλη ανατροπή και θα ήταν δίκαιο να το πάρει κι αυτή». 

Για την αντίδραση της ΤΣΣΚΑ στην αντεπίθεση της Φενέρ:
«Έχω αθλητές που διαθέτουν πολύ καθαρό μυαλό και ξέρουν να λειτουργούν, γιατί και οι προπονήσεις μας είναι υπό τέτοιες συνθήκες. Υπήρξαν στιγμές που κάναμε λάθος επιλογές, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Δείξαμε χαρακτήρα ακόμη κι όταν πέρασε μπροστά η Φενέρ». 

Για το πως προφύλαξε τους παίκτες του:
«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Προσπαθούσα να κάνω αλλαγές συνέχεια για να προστατέψω τους παίκτες μου. Οι αθλητές αυτοί είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ο Μίλος και ο Νάντο. Ξέραμε ότι από τη στιγμή που είχαν τέσσερα φάουλ δεν μπορούσαν να είναι τόσο ενεργοί στην άμυνα και το πληρώσαμε κάπου αυτού, αλλά στην επίθεση ήταν εξαιρετικοί». 

Για την παραμονή στην ΤΣΣΚΑ:
 «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω επαφή με τον μάνατζέρ μου σήμερα, ούτε με τον πρόεδρο. Έχουμε σε δύο μέρες playoffs με τη Χίμκι. Προερχόμαστε από έναν θρίαμβο, έγραψε ιστορία η ΤΣΣΚΑ, αλλά οφείλουμε να αλλάξουμε τσιπ. Υπάρχει και από τις δύο πλευρές πολύ θετικό κλίμα για τη συνέχιση της συνεργασίας και πιστεύω θα υπάρχει αίσια έκβαση σε αυτό». 

Για τις μεγάλες απαιτήσεις στην ομάδα:
«Πολλοί θεωρείτε κάποια πράγματα δεδομένα. Εγώ δεν τα θεωρώ. Πολλοί χρίζουν την ΤΣΣΚΑ φαβορί, αλλά με τόσες αντιξοότητες, τραυματισμούς, συναισθήματα κλπ. για μας μετρά η πορεία καΙ αυτή είναι που επιβραβεύει. Σε ένα Final Four, σε ένα παιχνίδι, μπορούν να συμβούν τα πάντα και το αουτσάιντερ να νικήσει το φαβορί. Πιστεύω πως μάθαμε από το παρελθόν, προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια ομάδα που να έχει υγεία, καλή χημεία στα αποδυτήρια και έχει όρεξη να κερδίσει. Έχει τη δίψα, αλλά ταυτόχρονα και την εμπειρία για να κερδίσει τίτλους». 

Για τον διάλογο με τον Ζοτς:
«Αντίπαλοι με τον Ζέλικο δεν θα είμαστε ποτέ. Είμαστε φίλοι, είμαστε αδέρφια. Είναι ένας τεράστιος προπονητής και άνθρωπος. Απλώς ήθελα να του αφιερώσω ένα κομμάτι αυτού του τροπαίου, γιατί του ανήκει όπως και στον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Αυτό που μου είπε δεν αφορούσε εμένα, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Γι’ αυτό και απαντώ όπως σας απαντώ». 

Για τα χρόνια δίπλα στον Ομπράντοβιτς:
«Μαθαίνεις καθημερινά στη δουλειά σου. Δεν έχει να κάνει όμως μόνο με το μαθαίνω. Ο Ζέλικο μού έδωσε χώρο γα να εξελιχθώ και να δουλέψω τις ιδέες μου σε έναν μεγάλο σύλλογο και δίπλα σε εξαιρετικούς αθλητές από το 1999 μέχρι το 2012». 

Για προτάσεις όσο ήταν στο πλευρό του Σέρβου:
«Υπήρξαν τρεις πολύ καλές προτάσεις. Εκείνη τη στιγμή κρίθηκαν όλες με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον Ζέλικο. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Όλες οι επιλογές μου είχαν ως κριτήριο την επαγγελματικότητα, το γνώθι σ’ αυτόν και το τάιμινγκ, συν φυσικά ότι με γέμιζε απόλυτα μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός». 

Για την επιτυχία των Ελλήνων στο εξωτερικό:
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή. Προφανώς αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν καταφέρει πράγματα με τις ομάδες τους». 

Για το αν μίλησε με τον Σλούκα:
«Μίλησα με όλους τους αθλητές της Φενέρ, όπως και με τον Σλούκα, που μου έδωσε συγχαρητήρια και του έδωσα συγχαρητήρια». 

Για τη συνέχεια:
«Για μένα ο στόχος είναι το άμεσο μέλλον. Αύριο έχουμε βάρη και βίντεο εν όψει Χίμκι. Δεν είναι εύκολο να έχεις ξεκούραστους και προσηλωμένους αθλητές για τον επόμενο στόχο. Είμαστε σε έναν μεγάλο σύλλογο, που έχει συνεχώς μεγάλους στόχους. Οι δώδεκα αστέρες δεν κάνουν ένα υγιές σύνολο απαραίτητα». 

Για την χημεία της ΤΣΣΚΑ:
«Δεν υπήρξε κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα, γιατί ήταν ξεκάθαροι και διακριτοί οι ρόλοι του καθενός. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ξέρουμε ποιος πληρώνεται και για ποιον λόγο. Οι παίκτες είναι εδώ και πληρώνονται για να υπακούνε εντολές». 

Για τον Κάιλ Χάινς:
«Δικαίως ο Χάινς έχει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού. Όσοι πόντοι του λείπουν το έχει σε καρδιά, σε ψυχή, σε μυαλό, σε αυτοσυγκράτηση, σε όλα…». 

Για την διαιτησία και τα παράπονα της Φενέρμπαχτσε:
«Έχω τεράστιο σεβασμό στον οργανισμό Φενέρμπαχτσε, στη διοίκηση, τον κόσμο και τον Ζέλικο. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο επ’ αυτού».