Το προ 15ετίας σουτ του Κάρτερ που οι Ράπτορς θα 'θελαν να ξεχάσουν (vid & pics)

Το προ 15ετίας σουτ του Κάρτερ που οι Ράπτορς θα 'θελαν να ξεχάσουν (vid & pics)

Το προ 15ετίας σουτ του Κάρτερ που οι Ράπτορς θα 'θελαν να ξεχάσουν (vid & pics)

bet365

Πριν από 15 χρόνια οι Ράπτορς βρέθηκαν για πρώτη και τελευταία (μέχρι σήμερα) φορά σε game 7 ημιτελικών περιφέρειας, ωστόσο για πολλούς λόγους ο Βινς Κάρτερ ήταν ο μοιραίος της βραδιάς.

Σε λίγες ώρες οι Ράπτορς θα φιλοξενήσουν τους Μαϊάμι Χιτ στο game 7, προκειμένου να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της Ανατολής, ωστόσο πριν από 15 χρόνια, όταν και είχαν ξαναβρεθεί στην ίδια θέση, ο Βινς Κάρτερ ήταν ο... μοιραίος και οι Ράπτορς αποκλείστηκαν από τους Φιλαντέλφια Σίξερς του μεγάλου Άλεν Άιβερσον.

Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Η σειρά ήταν ισόπαλη στο 3-3 ανάμεσα στους μετέπειτα φιναλίστ του ΝΒΑ, Σίξερς και τους Ράπτορς και το game 7 λάμβανε χώρα στην Φιλαντέλφια.

Το παιχνίδι ήταν άκρως ανταγωνιστικό με τις δυο ομάδες να διεκδικούν μέχρι τέλος τη νίκη. Εκεί, ήταν η ώρα του μεγάλου Βινς Κάρτερ να μιλήσει, ωστόσο με 2" να απομένουν, ο Κάρτερ αστόχησε στο εκτός ισορροπίας μακρινό σουτ που επιχείρησε και οι Σίξερς προκρίθηκαν.

Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι το μεγάλο παρασκήνιο που αφορά στον σταρ της ομάδας του Τορόντο.

Το προηγούμενο βράδυ ο Κάρτερ δεν το πέρασε μαζί με τους συμπαίκτες του. Είχε... δανειστεί το τζετ ενός εκ των ιδιοκτητών της ομάδας προκειμένου να ταξιδέψει στην Βόρεια Καρολίνα και να παραστεί στην αποφοίτηση του πανεπιστημίου του, η οποία ήταν προγραμματισμένη το πρωί της ημέρας του game 7.

Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ο Κάρτερ θα επέστρεφε στη Φιλαντέλφια μόλις λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα. Πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να αποδώσουν την μέτρια εμφάνιση του Κάρτερ (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6/18 προσπάθειες) στην συσσωρευμένη κούραση και από εκείνη τη στιγμή άρχισε η κατηφόρα της καριέρας του Κάρτερ στο Τορόντο.

«Κατάφερα να πετύχω δυο από τους στόχους μου. Να προχωρήσω στα playoffs και να αποφοιτήσω», τόνισε ο Κάρτερ σε δηλώσεις του, 12 χρόνια μετά.

«Αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαντική και δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσω», συμπλήρωσε ο Air Canada.

Όπως και να 'χει, οι Ράπτορς δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς της περιφέρειας, κάτι που έχουν την ευκαιρία να πετύχουν απόψε, 15 χρόνια μετά.

 

NBA Τελευταία Νέα