Η παλιά λερωμένη φωλιά στο Βερολίνο!

Η παλιά λερωμένη φωλιά στο Βερολίνο!

Η παλιά λερωμένη φωλιά στο Βερολίνο!

bet365

Ο Βασίλης Σκουντής συνεχίζει τη... Διαμαντιάδα στο ειδικό section του gazzetta.gr και φέρνει τον Δημήτρη πίσω στο Βερολίνο!

Πριν από επτά χρόνια και δέκα ημέρες εδώ στο Βερολίνο ο Διαμαντίδης ρουφούσε το νέκταρ από το ιερό δισκοπότηρο του δεύτερου ευρωπαϊκού τίτλου του και πλάκα πλάκα κύλησε ο τέντζερης της Καστοριάς και βρήκε το γερμανικό καπάκι!

Γιατί το γράφω αυτό; Προφανώς προς χάριν της επικαιρότητας και για να συνδέσω τα δρώμενα στο Final Four του 2016 με τα διατρέξαντα όχι μονάχα το 2009, αλλά και το πολύ πιο μακρινό 2001!

Τα “Εργα και Ημέραι” του Μήτσου την Πρωτομαγιά και στις 3 Μαίου του 2009 στην O2 Arena του Βερολίνου ο πολύς κόσμος τα θυμάται και όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ιδού η αναδρομή σε εκείνο το Final 4.

Ωστόσο ο λεγάμενος έχει παλαιόθεν λερωμένη τη βερολινέζικη φωλιά του και ταυτόχρονα οι Βερολινέζοι έχουν λερωμένη την θεσσαλονικιώτικη φωλιά τους!

Τη σεζόν 2000-01, ο Ηρακλής συμμετείχε (όπως και ο Παναθηναϊκός) στη Σουπρολίγκα, μάλιστα οι δυο ελληνικές ομάδες κόντεψαν να βρεθούν αντιμέτωπες στα play offs της θνησιγενούς διοργάνωσης της FIBA! Eντέλει αυτός ο εμφύλιος αποφεύχθηκε, διότι στη φάση των “16” οι μεν “πράσινοι” πέτυχαν το sweep απέναντι στην Κρκα Νόβο Μέστο, ο δε “Γηραιός”, σε πείσμα του πλεονεκτήματος έδρας που είχε αποκομίσει από τη φάση των ομίλων (ως τέταρτος κόντρα στον πέμπτο της απέναντι πλευράς) αποκλείσθηκε με 2-1 από την Αλμπα Βερολίνου.

Στον πρώτο αγώνα της σειράς, την Τρίτη, 27 Μαρτίου του 2001, στο Ιβανώφειο, ο Ηρακλής νίκησε τη γερμανική ομάδα με 78-67 και έχω μπροστά μου τον τίτλο του σχετικού κειμένου που δημοσιεύθηκε την επόμενη ημέρα στην εφημερίδα “Το Βήμα”, στην οποία εργαζόμουν εκείνη την εποχή...

Ακατέργαστο Διαμάντι τύφλωσε την Αλμπα!

Τι είχε συμβεί; Ο άπειρος και πρωτάρης στη διεθνή σκηνή, Διαμαντίδης είχε αναδειχθεί στον απροσδόκητο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης και στον καταλύτη της νίκης, έστω κι αν δεν το μαρτυρούσε από μια πρώτη ματιά η στατιστική του. Σε αυτόν τον αγώνα έπαιξε 16 λεπτά και σκόραρε τρεις πόντους, αλλά κατέβασε τέσσερα ριμπάουντ και το κυριότερο: έκανε επτά, ναι επτά, κλεψίματα!

Σε ρόλο Αρσέν Λουπέν, ο Δημήτρης έγινε ο εφιάλτης του Αμερικανού πόιντ γκαρντ της Αλμπα, Ντέρικ Φελπς, καθώς με το σκορ στο 22-30 του πήρε τρεις φορές την μπάλα μέσα από τα χέρια και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή και τη νίκη. Τα απανωτά κλεψίματα του Διαμαντίδη επέτρεψαν στο Νίκο Χατζηβρέττα, στον Φράνκο Νάκιτς και στον Γιώργο Χρυσανθόπουλο να σκοράρουν κατά το δοκούν και ο Ηρακής χάρη σε ένα σερί 11-0 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης ΄περιόδου μετέτρεψε το 55-59 σε 66-59 και καθάρισε την μπουγάδα.

Στο τέλος του αγώνα οι δημοσιογράφοι περικύκλωσαν τον 21χρονο γκαρντ, αλλά τζίφος! “Τι να σας πω εγώ; Η νίκη προήλθε από τη συλλογική προσπάθεια απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο που μας απείλησε μέσα στο σπίτι μας” περιορίστηκε να σχολιάσει.

Η σύνθεση του Ηρακλή, με προπονητή τον Ηλία Αρμένη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό: Καμαριώτης 9, Καράσεφ 7, Χρυσανθόπουλος 6, Νάκιτς 18, Χατζηβρέττας 23, Χούπμαν 2, Παπαϊωακείμ, Διαμαντίδης 3, Παπαδόπουλος 10.

Για λογαριασμό της Αλμπα, που είχε στον πάγκο της τον Εμίρ Μούταφσιτς είχαν αγωνισθεί οι: Ρεντλ 6, Λούτκε 7, Πέσιτς 3, Φελπς 17, Οζτούρκ 4, Κοτούροβιτς 12, Γκάρις, Αλέξις 18.

Παρά το πλεονέκτημα έδρας και το 1-0, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να προκριθεί. Μετά από σαράντα οκτώ ώρες στη “Max Schmeling Halle” του Βερολίνου ο Διαμαντίδης (3π., 2ρ., 4ασ., 1κλ. Σε 23 λεπτά) μείωσε σε 69-65, αλλά η Αλμπα επιβλήθηκε με 88-77 (Αλέξις 25π., 8ρ.) και ισοφάρισε τη σειρά, η οποία επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για τον τρίτο και καθοριστικό αγώνα.

Το βράδυ της 5ης Απριλίου οι Γερμανοί άλωσαν το Ιβανώφειο με σκορ 86-75, έκαναν το 2-1 και προκρίθηκαν στην οκτάδα, όπου αποκλείσθηκαν με 2-0 από τον μετέπειτα φιναλίστ στο Final 4 των Παρισίων, Παναθηναϊκό. Σε αυτό το τρίτο ματς της σειράς, ο Διαμαντίδης έπαιξε δέκα λεπτά, με απολογισμό μηδέν πόντους (0/1 σουτ), τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ, μία τάπα και δυο λάθη.

 

Τελευταία Νέα