Η επόμενη (καλύτερη) μέρα των Σπερς (pics & vids)

Η επόμενη (καλύτερη) μέρα των Σπερς (pics & vids)

Η επόμενη (καλύτερη) μέρα των Σπερς (pics & vids)

bet365

Τα ξημερώματα οι Σπερς ηττήθηκαν από τους Θάντερ για 4η φορά στην ημιτελική σειρά της δυτικής περιφέρειας και για πολλούς έλαβε τέλος η μεγαλύτερη δυναστεία της τελευταίας 20ετίας στο ΝΒΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η... αρμάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ τα τελευταία 20 χρόνια, ωστόσο μετά τον αποκλεισμό από τους σαφώς πιο... φρέσκους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ίσως ήρθε η ώρα για τον Πόποβιτς να βάλει την ομάδα σε rebuilding phase.

Φυσικά είναι πολύ δύσκολο για ομάδα η οποία τα τελευταία 17 χρόνια κερδίζει μίνιμουμ 50 παιχνίδια σε κάθε κανονική περίοδο να μπει σε ένα στάδιο, στο οποίο δεν θα διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Κι όμως, οι Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι του χρόνου...

Τα δεδομένα για Ντάνκαν και Τζινόμπιλι.

Από τη στιγμή που οι Τόνι Πάρκερ και Μανού Τζινόμπιλι ήρθαν στο πλευρό του Τιμ Ντάνκαν στο Σαν Αντόνιο, δημιούργησαν ίσως την καλύτερη και πιο αποτελεσματική big three στην σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ, ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα τα τελευταία χρόνια.

Πέρσι φάνηκε στη σειρά με τους Κλίπερς, όταν η ομάδα του Λ.Α προκρίθηκε στο 7ο επικό παιχνίδι και φέτος ακόμη περισσότερο όταν σε αρκετές στιγμές της σειράς με τους Θάντερ, οι παίκτες της Οκλαχόμα κυριολεκτικά κατάπιναν αυτούς του Σαν Αντόνιο, κυρίως λόγω... δίψας και φρεσκάδας.

Τα δυο βασικά στελέχη λοιπόν αυτής της Big Three, οι Τιμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι μεγάλωσαν. Ο Ντάνκαν τον Απρίλιο έκλεισε τα 40, ενώ και ο Τζινόμπιλι είναι πλέον 39. Αμφότεροι έχουν έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό τους, ωστόσο θα κληθούν το καλοκαίρι να αποφασίσουν αν θα βρίσκονται στη φαρέτρα του Πόποβιτς και τη νέα σεζόν.

Οι πιθανότητες δεν είναι καλές (για τους φίλους των Σπερς και του μπάσκετ γενικότερα), ειδικά για τον Τζινόμπιλι, ωστόσο, ακόμα υπάρχει καιρός μέχρι να ανακοινώσουν την τελική τους απόφαση.

Οι Ντουράντ και Κόνλεϊ

Πριν καλά καλά τελειώσει η σεζόν για τους Σπερς δημοσιεύματα έκαναν λόγο για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας του Σαν Αντόνιο με επίκεντρο τους Κέβιν Ντουράντ και Μάικλ Κόνλεϊ.

Το πρώτο σενάριο, για τον Ντουράντ, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όσο κι αν ο KD έχει εκφράσει την... λατρεία του για τον Πόποβιτς. Δεν αποκλείεται ο Ντουράντ τελικά να μείνει στην Οκλαχόμα αν τελικά οι Θάντερ καταφέρουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο στην φετινή post season.

Το δεύτερο σενάριο, που αφορά στον Κόνλεϊ συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες. Όσο κι αν ο ιδιοκτήτης των Γκρίζλις πιστεύει πως ο Κόνλεϊ θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μέμφις, αυτό δύσκολα θα συμβεί.

Οι Γκρίζλις δεν είναι η ομάδα που ήταν τα τελευταία 5 χρόνια και ο Κόνλεϊ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω για ομάδα που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα κάθε χρόνο.

Μια ενδεχόμενη προσθήκη του Κόνλεϊ θα ενισχύσει κατακόρυφα την περιφέρεια των Σπερς, καθώς παρόλη την εγνωσμένη αξία του Τόνι Πάρκερ, ο Γάλλος πλέον έχει μεγαλώσει και δεν μπορεί σε... ημερήσια βάση να ανταγωνίζεται playmakers όπως οι Κάρι, Πολ, Ουέστμπρουκ και Λίλαρντ.

Ο Καουάι Λέοναρντ (περισσότερα πιο κάτω) έχει ήδη γίνει ο σταρ των Σπερς, ο Όλντριτζ ήρθε για να γίνει ο νέος... Ντάνκαν και ο Κόνλεϊ θα μπορούσε να αντικαταστήσει με τον καλύτερο τρόπο τον Τόνι Πάρκερ.

Μια νέα Big Three δηλαδή, που παίρνει με τον καλύτερο τρόπο την σκυτάλη από την προηγούμενη...

Το κεφάλαιο Λέοναρντ

Ο Καουάι Λέοναρντ υπό τις οδηγίες του Πόποβιτς έχει γίνει ένας από τους πληρέστερους παίκτες του κόσμου. Έχει ήδη εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο (MVP τελικών προ διετίας), έχει κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού (δυο φορές) και φέτος τερμάτισε δεύτερος στην «κούρσα» (που ήταν περισσότερο περίπατος του Κάρι) του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς.

Ο Λέοναρντ είναι ο παίκτης που θα οδηγήσει τους Σπερς στην επόμενη τους μέρα και έχει δείξει πως μπορεί να το πετύχει με τον καλύτερο τρόπο με τον έμπειρο Όλντριτζ στο πλευρό του.

Αντί επιλόγου

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς δύσκολα θα χάσουν το... σερί τους με τις διαδοχικές 50+ νικηφόρες σεζόν τους και μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτεροι υπό προϋποθέσεις.

Ενδεχόμενη προσθήκη του Κόνλεϊ σε συνδυασμό με ανανεώσεις των συμβολαίων των Ντάνκαν και Τζινόμπιλι, που δεδομένα μπορούν να προσφέρουν ποιοτικά λεπτά ερχόμενοι από τον πάγκο θα μπορούσαν να κάνουν τους Σπερς ακόμη πληρέστερους και παράλληλα πιο νεανικούς.

Όπως και να 'χει, ο Γκρεγκ Πόποβιτς δε θα μπορούσε να είναι στο τιμόνι μιας ομάδας η οποία δεν έχει βλέψεις υψηλού πρωταθλητισμού, οπότε κανείς δε μπορεί να ξεγράψει την καλύτερη ομάδα της τελευταίας 20ετίας. Ακόμη και χωρίς τους Ντάνκαν και Τζινόμπιλι...

 

NBA Τελευταία Νέα