Τα like και τα unlike της 1ης μέρας στο Βερολίνο! (pics)

Τα like και τα unlike της 1ης μέρας στο Βερολίνο! (pics)
Mετά από σχεδόν 30 ώρες στο Βερολίνο, ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για το τι του άρεσε και τι όχι, από τα πρώτα events του Final 4 και περιγράφει τις εικόνες που του εντυπώθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Η πρώτη ολόκληρη μέρα στην γερμανική πρωτεύουσα ήταν γεμάτη μπάσκετ, οπότε, ήδη, λίγες ώρες το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Λοκομοτίβ, μπορούμε να καταγράψουμε, ποιες στιγμές, μπασκετικές και μη, μας συγκίνησαν και ποιες δεν μας άφησαν την καλύτερη γεύση.

Like

· Η μία ολόκληρη σειρά από θέσεις στην εξέδρα Τύπου της «Mercedes-Benz Arena», που η Euroleague «αναγκάστηκε» να «ρεζερβάρει» για να καλύψει τις ανάγκες του gazzetta.gr, που είναι μακράν το μέσο με τους περισσότερους απεσταλμένους στο Final 4.

· Το εξαιρετικό παγωτό που φάγαμε σε ένα μικρό μαγαζάκι δίπλα στον «Γρηγόρη Μικρογεύματα» της Alexanderplatz, πριν αναχωρήσουμε για το γήπεδο.

· Η συνέπεια, το μεράκι και η αγάπη των Ελλήνων δημοσιογράφων που διαπιστεύθηκαν στο Final 4 και αφίχθηκαν στο Βερολίνο. Ξεπεράσαμε τους 40 (με τις συνολικές αιτήσεις να ξεπερνούν τις 90), για μόλις τέσσερις συμπατριώτες μας που παίρνουν μέρος στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

· O Mπουρούσης! Ακομπλεξάριστος, προσγειωμένος, καλοντυμένος, οικογενειάρχης (η μεγάλη του κόρη και η σύζυγός του παρακολούθησαν από κοντά την βράβευσή του ως κορυφαίου σέντερ της Euroleague) και έτοιμος να απαντήσει ακόμη και σε σχόλια-έκπληξη (όπως αυτό του Ομπράντοβιτς που τον έχρισε play-maker), o Έλληνας σέντερ δείχνει έτοιμος να αξιοποιήσει την εμπειρία των τεσσαρών F4 και να ενσαρκώσει το όνειρο της Λαμποράλ Κούτσα.

· Η απάντηση-έκπληξη του Μίλος Τεόντοσιτς στην ερώτηση-παγίδα του «μαθουσάλα» (έχει καλύψει τα περισσότερα από τον καθένα) των F4, Βασίλη Σκουντή. «Πως γίνεται να χάσει μία ομάδα που έχει σαρώσει τις ατομικές διακρίσεις;», ρώτησε ο έμπειρος Έλληνας δημοσιογράφος, για να του απαντήσει ο Σέρβος άσος: «Εσείς οι Έλληνες κάνετε τις καλύτερες ερωτήσεις!»

· Η ατάκα του Δημήτρη Ιτούδη για τον Κάϊλ Χάινς: «Είναι ο παίκτης στον οποίο θα χάριζα απλόχερα την καρδιά μου!»

· Η απάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Γάλλο απεσταλμένο της «L’ Equipe», Arnaud Lecompte για την επιστροφή του Ντε Κολό από το ΝΒΑ: «Καιρός είναι να γυρίσουν κι άλλοι καλοί Ευρωπαίοι που δεν παίζουν πολύ. Tο επίπεδο της Euroleague πρέπει να ανεβαίνει συνεχώς.»

· Η άγνοια κινδύνου που εκπέμπουν για τους ημιτελικούς, οι παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα κα της Λοκομοτίβ Κούμπαν, σε όλες τις συζητήσεις με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

· Το 2/2 του Πέρο Άντιτς στα Final 4! Eίναι ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στο Βερολίνο κι έχει 100% επιτυχία (τη διετία 2012-13 με Ολυμπιακό) στην διοργάνωση.

Unlike

· O ταξιτζής που μας πήρε (μαζί με τον Παπανδρέου) από το ξενοδοχείο το πρωί για να μας πάει στην Alexanderplatz για την βράβευση των κορυφαίων και την επίσημη συνέντευξη Τύπου. Μας άφησε ενάμιση χιλιόμετρο μακριά και μας προέτρεψε να περπατήσουμε, γιατί η πλατεία είναι κλειστή. Δικαιολογημένη η αθυροστομία του «Σίλι»!

· Η ασχετοσύνη του γιου του αείμνηστου Αλφόνσο Φορντ, που παρέδωσε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο Νάντο Ντε Κολό. Ο Αλφόνσο junior, δεν κατόρθωσε να... πετύχει καμία από τις ελληνικές ομάδες (Σπόρτινγκ, Παπάγου, Περιστέρι & Ολυμπιακός) στις οποίες αγωνίστηκε ο αδικοχαμένος πατέρας του, αναφέροντάς μας μόνο τον Παναθηναϊκό! Ανήκουστο!

· Το 0/9 του Βίκτορ Χριάπα στα Final 4! O «γκαντέμης» αρχηγός της ΤΣΣΚΑ, έπαιξε για τρία χρόνια στο Πόρτλαντ και το Σικάγο (ΝΒΑ) και στην τριετία που μεσολάβησε, η «ρωσική αρκούδα», σήκωσε τις δύο τελευταίες κούπες της. Ακολουθεί ο Μίλος Τεόντοσιτς με 0/6, εκ των οποίων τα τέσσερα συνεχόμενα!

Υπό συζήτηση:

· Ο μορφασμός και Η ελαφριά δυσανασχέτηση του Δημήτρη Ιτούδη στην πλακίτσα που «πέταξε» ο κουμπάρος του και δημοσιοποίησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην επίσημη συνέντευξη Τύπου. «Όλοι εμείς τι κάνουμε εδώ, αφού έχει σαρώσει τις ατομικές διακρίσεις η ΤΣΣΚΑ;», είπε στον προπονητή της Λοκομοτίβ, ο αθεόφοβος «Ζοτς», θέλοντας να «παίξει» λίγο το παιχνίδι των εντυπώσεων και να προσθέσει λίγο επιπλέον πίεση στο μεγαλύτερο φαβορί της εφετινής διοργάνωσης.

· Το διάστρεμμα του Μπαρτζώκα, βγαίνοντας από το λεωφορείο στο αεροδρόμιο «Tegel», κατά την άφιξη της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!