Μπαρτζώκας: «Ο Ζοτς με ρώτησε… τι κάνουμε εδώ!»

Μπαρτζώκας: «Ο Ζοτς με ρώτησε… τι κάνουμε εδώ!»
Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Final 4, με τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων ν’ ανοίγουν τα χαρτιά τους! Αποστολή στο Βερολίνο: Κων/νος Μελάγιες.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Δημήτρης Ιτούδης που τόνισε: «Τόσο η κανονική περίοδος όσο και το Top 16 ήταν δύσκολο. Το παρελθόν πάει, πέρασε. Ο ημιτελικός είναι μπροστά μας. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Έχουμε αυτοπεποίθηση την οποία χτίζαμε καθημερινά. Όλοι όμως έχουν αυτοπεποίθηση. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον τίτλο...»

«Ο Φρίλαντ λείπει, αλλά είμαστε ομάδα που εκ των έσω καλύψαμε την απουσία του. Κάποτε είπα στον Κάιλ... αν μου ζητήσεις την καρδιά μου, θα στη δώσω. Δίνεις τα πάντα. Όλοι οι παίκτες δίνουν τα πάντα και αυτό δείχνει τη θέληση τους να πετύχουν», είπε ακόμα ο Έλληνας προπονητής.

Για το γεγονός ότι είναι μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο head coach της ΤΣΣΚΑ, απάντησε πως: «Είδα τον Ζέλικο μετά από καιρό. Έχω ειδική σχέση με αυτόν, είναι ο μεγάλος μου αδερφός. Μου έδωσε ευκαιρίες. Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό», ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στον ημιτελικό θα βρει απέναντι ομάδα από την ίδια χώρα: «Ξέρω πως είναι δύσκολο να παίζεις ημιτελικό με ομάδες από την ίδια χώρα. Στη Ρωσία δεν έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει με τις δύο ελληνικές ομάδες. Θα κυνηγήσουμε και οι δύο το όνειρό μας. Είναι σπουδαίο για το ρωσικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στο Βερολίνο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Η Λοκομοτίβ είναι ομάδα που πασάρει γρήγορα τη μπάλα και δημιουργούν προβλήματα με τους ψηλούς του οι οποίοι παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι. Έχει καλή χημεία η Λοκομοτίβ...»

Ο Νάντο Ντε Κολό συμπλήρωσε: «Έχουμε τον καλύτερο αμυντικό και στην επίθεση παίζουμε ομαδικά αφού όλοι οι παίκτες διαθέτουν ικανότητες. Μόνο η επίθεση δε θα μας δώσει το τρόπαιο»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε: «Ο Ζέλικο πριν λίγο με ρώτησε αν η ΤΣΣΚΑ έχει τον καλύτερο αμυντικό, τον πρώτο σκόρερ τον MVP, τι κάνουμε εμείς εδώ. Εμείς έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Για να πάρεις το τρόπαιο όμως πρέπει να είμαστε παντού καλοί...»

Ο head coach αναφέρθηκε και στη... ρωσική κόντρα με την ΤΣΣΚΑ: «Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις ομάδα από την ίδια χώρα ειδικά στην Ελλάδα όπου υπάρχει πίεση. Δε γνωρίζω ρωσικά για να γνωρίζω τι γράφουν στη Ρωσία»

Όσο για τον Μάλκομ Ντιλέινι; «Μακάρι να ακολουθήσω όλα όσα έκανε ο Ράις. Δε μας πίστευαν πολλοί κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι. Δεν είμαστε φαβορί και μου αρέσει που δεν πιστεύουν σε εμάς. Μου δίνει κίνητρο επιπλέον», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ.

Ομπράντοβιτς: Φοβερός... γκαρντ ο Μπουρούσης!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε: «Πολλές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Το πρόβλημα μου είναι μόνο ο ημιτελικός. Έχουν τρία εξαιρετικά point guard, Ανταμς, Tζέιμς και... Μπουρούσης. Πρέπει να τους σταματήσουμε». «Όλοι εδώ έχουμε τον ίδιο στόχο και την ίδια θέληση να τον υλοποιήσουμε. Η εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας αλλά από μόνος του δε φτάνει», τόνισε ακόμα ο head coach της Φενέρ. Για να προσθέσει ο Γιαν Βέσελι πως: «Στα 2 προηγούμενα Final 4 έχασα τον ημιτελικό και αυτό θέλω να αλλάξει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι». Για τον τραυματισμό του, ο Τσέχος είπε: «Είμαι καλά στην υγεία κι έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου. Θα είναι υπέροχο με τους οπαδούς μας δίπλα μας...»

Από τη μεριά του, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είπε: «Δε μας περίμεναν πολλοί να είμαστε εδώ, κάναμε εκληκτική χρονιά και έχουμε το όνειρο ακόμη μροστά μας. Μας μένει ένα βήμα ακόμη», με τον Γιάννη Μπουρούση να δηλώνει ότι: «Ο προπονητής μου με πιέζει να γίνω καλύτερος. Είμαι μεγάλος σε ηλικία αλλά με σπρώχνει όπως και όλη την ομάδα. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα και για την πόλη της Βιτόρια». «Δεν έχω σκεφτεί τον τελικό, αλλά μόνο πως θα φτάσω στον ημιτελικό», απάντησε ο Μπουρούσης σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν πάρει το τρόπαιο. Γυρίζοντας τον χρόνο στον «αιώνιο» ημιτελικό του 2009 ο σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα είπε: «Θα ξαναπάρω την τελευταία προσπάθεια. Δε θα πασάρω όπως στο Βερολίνο το 2009»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.