Ο σοβαρός Ολυμπιακός και το... τεμπέλικο under στον Χάκετ

Ο σοβαρός Ολυμπιακός και το... τεμπέλικο under στον Χάκετ

Ο σοβαρός Ολυμπιακός και το... τεμπέλικο under στον Χάκετ

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την τρίτη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, την πίστη στο πλάνο όταν βρέθηκε στο -17 και το λάθος του Καλαμπόκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος με εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο αφού και στα τρία ματς επικράτησε της ΑΕΚ με 62 πόντους συνολική διαφορά. Πριν το ματς η εικόνα δεν έδειχνε για τόσο μεγάλη διαφορά όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου φρόντισαν να φορέσουν το πιο σοβαρό τους πρόσωπο την κατάλληλη στιγμή.

Γενικά στο μπάσκετ δεν υπάρχει κάποιος διακόπτης που τον πατάς και παίζεις οπότε και οι Πειραιώτες φροντίζουν όσο φτάνει η σεζόν στο τέλος της να παίζουν σα να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο σούταρε πολύ καλύτερα από τον Ολυμπιακό (4/6 αντί 4/12 τρίποντα) και κυρίως ρίσκαρε... Ο Ζντοβτς είχε δώσει εντολή για κλειστό man to man αφήνοντας ελεύθερα τρίποντα στους «ερυθρόλευκους». Το κόλπο έπιασε για ένα 20λεπτο όμως...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάκετ αρχικά και εν συνεχεία Λοτζέσκι και Σπανούλης ξεκίνησαν με 7/9 και τελείωσαν με 8/12. Αυτό από μόνο του δε θα ήταν αρκετό αν οι φιλοξενούμενοι δεν έμεναν πιστοί στο πλάνο τους όταν βρέθηκαν στο -17. Αυτή είναι μία (από τις πολλές) σημαντική διαφορά του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ επίσης πλήρωσε το τεμπέλικο «under» στο pick n roll του Ντάνιελ Χάκετ. Ας εμβαθύνω λίγο σε αυτό. Αρχικά είναι απόλυτα σωστό διάβασμα του Ζντοβτς να παίξει με πέρασμα του αμυντικού κάτω από το σκριν αφού ο Ιταλός δεν έχει ως δυνατό στοιχείο το μακρινό σουτ. Όμως από under σε under υπάρχει διαφορά. Ο προσωπικός αντίπαλος του Χάκετ αποδείχθηκε υπερβολικά τεμπελάκος και του έδινε με τεράστια ευκολία το σουτ. Ο Χάκετ δεν είναι αξιόπιστος σουτέρ, αλλά δεν είναι κανένας κουλός που δε βάζει τίποτα.

ΥΓ: Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε στην τεχνική ποινή του Μαυροκεφαλίδη, αλλά στο ανεπίτρεπτο για την εμπειρία και την ποιότητα του, λάθος του Καλαμπόκη. Βιάστηκε να εκδηλώσει ενέργεια στο τέλος της τρίτης περιόδου, έδωσε 6'' στον αντίπαλο και ο Χάκετ τον τιμώρησε με buzzer beater. Για μένα εκεί άλλαξε ο ρυθμός της αναμέτρησης.

ΥΓ 2: Είμαι από αυτούς που συχνά κριτικάρουν τον Αγραβάνη, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου δίκαιο. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και δεν αναφέρομαι στους 12 πόντους μόνο, αλλά στην εξαιρετική του άμυνα. Γενικά έκανε καλή σειρά με την ΑΕΚ ο Αγραβάνης. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

ΥΓ 3: Σε 9:18 o Ολυμπιακός σκόραρε 33 πόντους!

ΥΓ 4: Η πρόταση στον Οκάρο Ουάιτ ισχύει και είναι συγκεκριμένη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.