Το 6ο αστέρι και η αγκαλιά που έμειναν στην ιστορία (pics & vids)

Το 6ο αστέρι και η αγκαλιά που έμειναν στην ιστορία (pics & vids)

Gazzetta team
Το 6ο αστέρι και η αγκαλιά που έμειναν στην ιστορία (pics & vids)
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έραψε το 6ο αστέρι στη φανέλα του και το gazzetta γυρίζει το χρόνο πίσω, στον τελικό της Βαρκελώνης.

Λένε πως κάθε μεγάλη επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί από στιγμές. Το... ταξίδι του Παναθηναϊκού στη σεζόν 2010-11 χαρακτηρίζεται από την διάσημη και... αξέχαστη αγκαλιά του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες των απανταχού Παναθηναϊκών και όχι μόνο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Η Μπαρτσελόνα ήθελε πάση θυσία να βρεθεί στο Final 4 εκείνης της σεζόν, το οποίο διοργανώθηκε στο «σπίτι» της, ωστόσο για κακή της τύχη έπεσε πάνω στον Παναθηναϊκό στα playoffs.

Το πλεονέκτημα έδρας των Καταλανών έπαιξε πολύ μικρή σημασία, καθώς οι «πράσινοι» έκαναν το break και «καθάρισαν» τη σειρά με 3-1 με δυο σερί νίκες στο ΟΑΚΑ, το οποίο... ξεχείλιζε από κόσμο.

Έτσι οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, προκρίθηκαν στο Final 4, άφησαν εκτός την Μπαρτσελόνα και έτσι στη Βαρκελώνη ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε αρχικά την Σιένα, επικρατώντας των Ιταλών στον πρώτο ημιτελικό με 77-69 και προκρίθηκε στον τελικό, περιμένοντας τον αντίπαλό του.

Η Μακάμπι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στον άλλο ημιτελικό, επικράτησε με 82-63 και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει τελικού.

Παρόλα αυτά, ο Ζοτς είχε... ντοπάρει τους παίκτες του, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να κατακτήσουν για ακόμη μια φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Έτσι κι έγινε! Στις 8 Μαϊου 2011 ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 78-70 της Μακάμπι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ και κατακτά για 6η φορά στην ιστορία του το πολύτιμο τρόπαιο.

Ο «3D» αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Final 4, ωστόσο η παρακάτω εικόνα περιγράφει με τον ιδανικότερο τρόπο την χαρά του μεγάλου αρχηγού...

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Ελιγιάχου 8, Έιντσον 18(2), Πνίνι 9(2), Σχορτσανίτης 4, Μπoυρστάιν , Μπλου 15(3), Μάτσβαν 3.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.