Το χρονικό της απόφασης του Λάρι Μπερντ να αλλάξουν σελίδα οι Πέισερς

Το χρονικό της απόφασης του Λάρι Μπερντ να αλλάξουν σελίδα οι Πέισερς

Gazzetta team
Το χρονικό της απόφασης του Λάρι Μπερντ να αλλάξουν σελίδα οι Πέισερς

bet365

Ο Λάρι Μπερντ ήταν ένας από τους πιο σκληρούς παίκτες στην εποχή που μεσουρανούσε στα παρκέ και δείχνει πως είναι το ίδιο σκληρός κι ως πρόεδρος.

Η λέξη σκληρός είναι εύκολα παρεξηγήσιμη, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι στον πρόεδρο των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος δεν διστάζει να πάρει δύσκολες αποφάσεις που έχουν μεγάλο ρίσκο σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στον προεδρικό θώκο.

Εκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League ο Παναθηναϊκός, η σειρά όμως έχει ακόμα μέλλον! Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον αγώνα Παναθηναϊκός - Αρης, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η απόφασή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Φρανκ Βόγκελ, ο οποίος τα τελευταία 5,5 χρόνια ανέβασε επίπεδο τους Πέισερς, οδηγώντας την ομάδα της Ιντιάνα 2 φορές στους τελικούς της περιφέρειας.

Ο Βόγκελ αυτομάτως έγινε το πιο... καυτό όνομα στην ελεύθερη αγορά των προπονητών, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την... εξήγηση της απόφασης του Λάρι Μπερντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπερντ μίλησε στους δημοσιογράφους για τον τελευταίο διάλογο που είχε με τον Βόγκελ και ουσιαστικά τους είπε ότι ο πετυχημένος προπονητής... παρακάλεσε να κρατήσει τη δουλειά του.

Οι δυο άνδρες μίλησαν στο τηλέφωνο το πρωί της 5ης Μαϊου για περίπου μισή ώρα και ο Βόγκελ ζήτησε επανειλημμένα από τον Μπερντ να το ξανασκεφτεί και να του δώσει την ευκαιρία να χτίσει τους Πέισερς από την αρχή.

Ο Μπερντ αρνήθηκε και κάποιες ώρες αργότερα τόνισε ότι ο Βόγκελ είναι κορυφαίος στη δουλειά του και πως είναι διατεθειμένος να του δώσει ακόμη και συστατική επιστολή. Μοιάζει αντιφατικό, ωστόσο ο Μπερντ είχε αρκετά διαφορετική άποψη από τον Βόγκελ ως προς το πως θα αγωνίζεται η ομάδα.

Πίστευε πως θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό αν οι Πέισερς έπαιζαν με χαμηλό σχήμα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τακτική που ο Βόγκελ ακολούθησε μεν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, ωστόσο όταν είδε ότι οι Πέισερς κινδύνεψαν να μείνουν εκτός playoffs επανέφερε το κλασικό «ψηλό» σχήμα, κάτι που έκανε και στον πρώτο γύρο της post season.

Βόγκελ και Μπερντ είχαν ανοιχτά διαφωνήσει για τη θέση που θα έπρεπε να παίζει ο Πολ Τζορτζ. Ο θρυλικός άλλοτε παίκτης των Μπόστον Σέλτικς είχε τονίσει πως ο Τζορτζ θα έπρεπε να αγωνίζεται στη θέση «4» και όχι ως σμολ φόργουορντ ή ως σούτινγκ γκαρντ.

Ο Βόγκελ αρχικά χρησιμοποίησε τον Τζορτζ ως 4άρι, ωστόσο στη συνέχεια τον επανέφερε στη φυσική του θέση. Ο PG13 πάντως απέδωσε το ίδιο καλά, κάτι που φάνηκε από την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε.

Όπως και να 'χει, ο Βόγκελ αποτελεί πλέον παρελθόν από την θέση του προπονητή στους Πέισερς και όπως δήλωσε ο Μπερντ, αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε ποτέ να πάρει στην συνολική του καριέρα στον χώρο του μπάσκετ, ωστόσο ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει προκειμένου η ομάδα να ανέβει επίπεδο.

Ο χρόνος θα δείξει αν ο Μπερντ θα δικαιωθεί για την επιλογή του, ωστόσο για ακόμη μια φορά στην καριέρα του δεν δίστασε. Συνήθως πάντως δικαιώνεται...

 

NBA Τελευταία Νέα