Ράπτορς - Χιτ 96 - 102

Gazzetta team
Ράπτορς - Χιτ 96 - 102

bet365

Μεγάλη νίκη στην παράταση για την ομάδα του Μαϊάμι στον Καναδά, όπου οι Χιτ επικράτησαν των Ράπτορς με 96-102 και «έσπασαν» την έδρα τους με το «καλημέρα» της σειράς!

Σ’ ένα παιχνίδι με σχεδόν απόλυτη ισορροπία το παιχνίδι κατέληξε στην παράταση, όπου οι Χιτ βρήκαν ό,τι χρειάστηκαν για να πάρουν τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Ράπτορς και να πάρουν πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Με προεξάρχοντες τους… γνωστούς αγνώστους Ουέιντ και Τζόνσον να τραβούν το «κουπί» επιθετικά και τον Ουάιτσάιντ να μαζεύει πολλά ριμπάουντ, οι Χιτ άντεξαν στην πρώτη περίοδο, όπου οι Ράπτορς μπήκαν δυνατά. Ο Βαλαντσιούνας και ο Ντε Ρόζαν ήταν οι πιο αποδοτικές λύσεις για τους γηπεδούχους, που συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στη δεύτερη περίοδο και έδωσαν ένα ισχνό προβάδισμα στους Ράπτορς με 43-41 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η διαφορά ποτέ δεν ανέβηκε ιδιαίτερα, με τους Χιτ πάντως να είναι καλύτεροι στο τρίτο δωδεκάλεπτο και να υπερκερνούν τη διαφορά, διαμορφώνοντας με τη λήξη του το σκορ στο 63-68.

Στην τελευταία περίοδο είχαν σταθερά το προβάδισμα και παρότι οι γηπεδούχοι έμεναν διαρκώς κοντά στο σκορ, δεν μπόρεσαν ποτέ να προσπεράσουν. Το φινάλε πάντως δεν φαινόταν πως θα είναι τόσο δραματικό όσο επρόκειτο να γίνει!

Στα 42’’, όταν οι Ράπτορς είχαν πλησιάσει στους 2 (81-83), ο Ντράγκιτς ήταν εύστοχος στο τρίποντο και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν πως το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Κι όμως, με 3,3’’ να απομένουν, στο «παιχνίδι» των βολών, παρότι ο Ουάιτσάιντ ήταν εύστοχος σε 1/2, κάνοντας το σκορ 90-87, όμως ο Λόουρι με τρίποντο σχεδόν απ’ το κέντρο του γηπέδου ευστόχησε στο φινάλε κι οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση!

Εκεί οι Χιτ σοβαρεύτηκαν, πήραν γρήγορα ένα προβάδισμα 8 πόντων, που έμειναν αναπάντητοι λόγω της δυστοκίας των «πτερόσαυρων» στα πρώτα 3,5 λεπτά. Έκτοτε κατάφεραν να αντιδράσουν, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σκοπό να αφήσουν το παιχνίδι να τους «γλιστρήσει» για δεύτερη φορά, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 96-102.

Έτσι, αργά αλλά σταθερά, το Μιάμι οδήγησε το παιχνίδι στο τέλος, με το τελικό - να τους δίνει την πρώτη νίκη, πάνω στην οποία καλούνται να «χτίσουν» τις υπόλοιπες και να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν ο Γκόραν Ντράγκιτς με 26 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ουέιντ (24π, 6ρ, 4ασ) και ο παραλίγο μοιραίος Ουάιτσάιντ (9 π, 17 ρ). Για τους Ράπτορς ξεχώρισαν οι Ντε Ρόζαν (22π, 6ρ, 4ασ) και Βαλαντσιούνας (24π, 14ρ).

Το επόμενο παιχνίδι των δυο ομάδων θα διεξαχθεί ξανά στο «Air Canada Center» στις 6 Μαΐου (3.00).

Τα δωδεκάλεπτα: 18-18, 25-23, 20-27, 22-27, 6-12

 

NBA Τελευταία Νέα