O 10λογος της «επιστροφής» της ΑΕΚ (pics)

O 10λογος της «επιστροφής» της ΑΕΚ (pics)

O 10λογος της «επιστροφής» της ΑΕΚ (pics)

bet365

H AEK επέστρεψε έπειτα από 11 χρόνια στα ημιτελικά των playoffs και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 10λογο της επιστροφής!

Την περασμένη χρονιά οι στόχοι της ΑΕΚ σταμάτησαν στα προημιτελικά, αφού δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Άρη. Φέτος, η Ένωση αναζητούσε το βήμα παραπάνω και τα κατάφερε. Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς... απάντησαν στο break του ΠΑΟΚ και έκαναν δική τους την προημιτελική σειρά μπροστά στον κόσμο τους.

Η ΑΕΚ επιστρέφει έπειτα από 11 χρόνια στην ημιτελική φάση των playoffs και το gazzetta.gr γράφει τον 10λογο της επιστροφής.

1. Το όραμα του Αγγελόπουλου

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει αποκαλεστεί αρκετές φορές ως ο «από μηχανής Θεός της ΑΕΚ». Βρέθηκε στην ομάδα όταν τα πράγματα σε όλους τους τομείς ήταν μετέωρα μετά την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ βρίσκεται πάντα στο πλευρό της και δεν είναι... είδηση πλέον όταν παρακολουθεί από κοντά τις προπονήσεις, αφού όταν του επιτρέπει ο χρόνος του πάντα φροντίζει να δείχνει πως είναι κοντά της. Στόχος του είναι να επιστρέψει την ΑΕΚ στην κορυφή και το δείχνει με πράξεις. Όπως είπε κι ο ίδιος μετά από τη νίκη στην Πυλαία, όταν δημοσιεύματα τον ήθελαν ν' αποχωρεί: «Δεν τα παρατάω μέχρι να πάρω πρωτάθλημα και Euroleague».

2. Οικονομική υγεία

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά. Το 2011 την χρονιά που είχε υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορίας της ο Μηνάς Γκέκος είχε αναφέρει μετά το «διπλό» της ΑΕΚ στο Ιβάνώφειο: «Δεν ξέρω πόσο θ' αντέξουμε. Η σεζόν ήταν δύσκολη. Δεν έχουμε ζεστό νερό να κάνουμε μπάνιο, παίζουμε σε ένα γήπεδο άδειο, που μοιάζει με ψυγείο, δεν έχουν τα παιδιά φάρμακα, τέιπ, δεν έχουν τίποτα». Κι αν ανατρέξει κάποιος στις διοικήσεις Γρανίτσα, Καραμανλή και Δρόσου θα θυμηθεί τι δυσκολίες έχει περάσει η ομάδα. Όλα αυτά έχουν μείνει στο παρελθόν κι ο Μάκης Αγγελόπουλος επιτρέπει στους παίκτες της ομάδας να έχουν στο μυαλό τους μόνο το μπάσκετ και να είναι συγκεντρωμένοι στους στόχους τους.

3. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Στη σειρά με τον ΠΑΟΚ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ήθελε στα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, ειδικά στο τρίτο και πιο κρίσιμο είχε 0/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα (7/8βολ., 3ριμπ., 1ασ., 1κλ., 1λ. Σε 27:14). Παρόλα αυτά η φετινή χρονιά του ανήκει! Στα περισσότερα παιχνίδια ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου και ο κορυφαίος του α' γύρου.

4. Σωστή διαχείριση συναισθημάτων παρά τις αλλαγές

Όπως είχε πει ένας αναγνώστης του gazzetta.gr κάτω από ένα κείμενο της ΑΕΚ: «Αν μαζευτούν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ για να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία της σεζόν 2015-16 δεν θα χωράνε στο πλάνο». Η αλήθεια είναι πως η ομάδα άλλαξε αρκετούς παίκτες, είτε επειδή δεν της... βγήκαν, είτε λόγω συμπεριφοράς κι οι ισορροπίες άλλαξαν αρκετές φορές στο ρόστερ. Οι παίκτες χρειάστηκαν να βρουν τη χημεία τους ουκ ολίγες φορές, ωστόσο η ομάδα προσπάθησε να παραμείνει στον στόχο της. Ακόμα κι η απογοήτευση της χαμένης τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο έφυγε γρήγορα, αφού ήξεραν πως υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία από τα playoffs.

5. Αντίδραση

Η ΑΕΚ... έχασε μέσα από τα χέρια της την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο, απογοητεύτηκε μετά τις απανωτές ήττες στο νήμα (@Άρης 77-76, vs Ολυμπιακός 93-100, @Ρέθυμνο 70-69, vsΠαναθηναϊκός 78-71), αλλά αφού έκλεισε ο πρώτος κύκλος συγκεντρώθηκε στη «μάχη» των playoffs. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν παγίδες κι η ΑΕΚ έπεσε σε αυτή του ΠΑΟΚ που επέστρεψε από το -17 και έκανε το break. Ε, και; Η Ένωση... αντέδρασε! «Απάντησε» με το ίδιο νόμισμα κι έκανε δική της τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

6. Mίλαν Μιλόσεβιτς

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς βρίσκεται στην ΑΕΚ από το 2014 και φέτος έχει εξελιχθεί σε πολυεργαλείο! Ο Bόσνιος φόργουορντ είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας και ήταν από τα «κλειδιά» του break στο δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία! Ο Μιλόσεβιτς είχε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ στον δεύτερο προημιτελικό, ενώ η παρουσία του ήταν θετική και στα άλλα δύο παιχνίδια.

7. Βάρος φανέλας

Η ΑΕΚ μπορεί να περιηγήθηκε για τρία χρόνια στις μικρές κατηγορίες, αλλά ποτέ δεν ξέχασε την ιστορία της. Φέτος, στην δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της μετά την επιστροφή της οι παίκτες γνωρίζουν καλά το βάρος της φανέλας και έχουν καταφέρει ν' ανταγωνιστούν τους «αιώνιος»... στέλνοντας μήνυμα πως μπορούν να μπουν σφήνα στην κορυφή.

8. Πήρε όλα τα... εύκολα παιχνίδια

Πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων ο Ντούσαν Σάκοτα είχε πει στο gazzetta.gr πως: «Έχουμε δείξει μία τάση στο να χαλαρώνουμε λίγο περισσότερο όταν παίζουμε με... υποτίθεται ομάδες χαμηλότερης ποιότητας από εμάς. Είναι ένα κάκιστο χαρακτηριστικό το οποίο πρέπει να το αλλάξουμε αμέσως. Έχουμε δείξει ότι όποτε παίζουμε με ομάδες μεγαλύτερης ποιότητας... υποτίθεται δείχνουμε πάντα μεγαλύτερο κίνητρο». Η ΑΕΚ φέτος νίκησε όλα τα... εύκολα παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό στο Ρέθυμνο που πλέον δεν υπήρχε το βαθμολογικό κίνητρο της τρίτης θέσης.

9. Κόσμος

Ο κόσμος της ΑΕΚ απογοητεύτηκε μετά την ήττα στην πρεμιέρα των playoffs, αναγνώρισε όμως την προσπάθεια της ομάδας να γυρίσει τη σειρά στο ΟΑΚΑ. Στο τρίτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε περισσότερο κόσμο από το πρώτο και σίγουρα είναι δύσκολο να γεμίσεις το ΟΑΚΑ, ωστόσο οι φίλαθλοι φρόντισαν να δώσουν τον παλμό τους, να δημιουργήσουν όμορφη ατμόσφαιρα και στο τέλος να χειροκροτήσουν παίκτες και προπονητές.

10. Γιούρι Ζντοβτς

Η αλήθεια είναι πως ο Σλοβένος τεχνικός τα έχει... ακούσει αρκετές φορές από τους προπονητές της εξέδρας. Από την άλλη έχει αποδείξει ότι μπορεί να πειθαρχήσει τους παίκτες του και κατάφερε να... φτιάξει την ψυχολογία τους μετά τον χαμένο πρώτο προημιτελικό και να φτάσει την ομάδα μέχρι τα ημιτελικά έπειτα από ένα νευρικό τρίτο παιχνίδι.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα