Διαμαντίδης: «Όχι για εμένα, για την ομάδα» (vid)

Γιάννης Ράμμας
Διαμαντίδης: «Όχι για εμένα, για την ομάδα» (vid)
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εξήγησε ποιο είναι το σκεπτικό όλων στον Παναθηναϊκό εν όψει Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ κι υπενθύμισε πως το «εμείς» μπαίνει πάνω απ' το «εγώ» ανεξαρτήτως ονόματος.

Ο 36χρονος αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε στους εκπροσώπους των Μέσων στο ΟΑΚΑ για...

...την κρισιμότητα του Game 3 (19/4, 21:15/novasports 2) των playoffs της Euroleague: «Δεν είναι θέμα πως είναι για εμένα, αλλά για όλη την ομάδα. Είμαστε στο 2-0. Στόχος της ομάδος είναι να κερδίσει την αναμέτρηση της Τρίτης (19/4). Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα απ' το να κερδίσουμε. Θα 'ναι πολύ δύσκολο. Θα 'χουμε τη βοήθεια του κόσμου, στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι και θα πρέπει να 'μαστε καλύτεροι στην αναμέτρηση της Τρίτης (19/3)».

... τις διορθώσεις σε σχέση με ό,τι έγινε στη Fernando Buesa Arena: «Θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ό,τι κάναμε λάθος. Δε θα διάλεγα ένα πράγμα μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα, είναι πολλά πράγματα. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Πολύ σημαντικό είναι η διάθεση, το πώς θα παρουσιαστούμε και να μπορέσουμε να το τρενάρουμε. Δε θα κερδίσουμε απ' το πρώτο λεπτό. Θα πρέπει να 'μαστε συγκεντρωμένοι και στο τέλος να κερδίσουμε».

... την εμφάνισή του στο Game 2 και την πιθανότητα να ξαναπάρει το τελευταίο σουτ: «Δεν είναι θέμα να πάρω εγώ το τελευταίο σουτ. Το θέμα είναι να μη φτάνουμε στο τελευταίο σουτ. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα για να μην φτάσουμε εκεί».

...το επιπλέον κίνητρο ακόμη ενός Final 4 στην τελευταία χρονιά του στο παρκέ: «Δεν υπάρχει ένα τεράστιο "θέλω" μόνο από εμένα. Όπως όλη η ομάδα, έτσι κι εγώ. Δε νομίζω πως υπάρχει παίκτης που δε θέλει. Κι εγώ θέλω, αλλά δεν σημαίνει πως, επειδή είναι η τελευταία χρονιά μου, εγώ το θέλω περισσότερο».

...την πίστη για την ολική επαναφορά: «Σίγουρα πιστεύουμε πως μπορούμε να το γυρίσουμε, όλη η ομάδα το πιστεύει. Θεωρώ πως όλη η ομάδα καταλαβαίνει πως αξίζουμε κάτι καλύτερο απ' αυτό που παρουσιάσαμε ειδικά στην πρώτη αναμέτρηση. Παίζουμε όντως με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία κι όλοι πρέπει να παίξουμε καλά και να πάμε στο Final 4. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα».