«Το Champions League υπερέχει οικονομικά έναντι του Eurocup»

«Το Champions League υπερέχει οικονομικά έναντι του Eurocup»

Ο πρόεδρος του συμβουλίου του Champions League της FΙΒΑ, Mάρκους Στούντερ, μίλησε για τη νέα διοργάνωση, τονίζοντας πως βασίζεται στα πρότυπα της αντίστοιχης ποδοσφαιρικής, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για τις ομάδες έναντι του Eurocup.

«Το Champions League υπερέχει οικονομικά έναντι του Eurocup»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Καθημερινή»:

Για το τι μπορεί να φέρει ο ίδιος με την προηγούμενη εμπειρία του στη νέα διοργάνωση: «Δεν είναι σημαντικό το τι μπορώ να φέρω εγώ στο Champions League, αλλά τι μπορεί να δώσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ το Champions League. O στόχος της νέας διοργάνωσης είναι ξεκάθαρος: Να δημιουργήσει μια ηχηρή βάση για τη μελλοντική ανάπτυξή του, παράλληλα με τη δημιουργία ενός συναρπαστικού συστήματος συναγωνισμού, το οποίο προστατεύει και ενδυναμώνει τα εθνικά πρωταθλήματα. Έχουμε αναπτύξει ένα μοντέλο που είναι πολύ ελκυστικό και βασίζεται στα αθλητικά κριτήρια των εθνικών πρωταθλημάτων. Είναι σύμπραξη αυτή η προσπάθεια με τις ευρωπαϊκές λίγκες, τις ομάδες και τις ομοσπονδίες»

Για τις ομοιότητες του Champions League του μπάσκετ με εκείνο του ποδοσφαίρου: «Υπάρχουν ξεκάθαρα δύο ομοιότητες. Και οι δύο διοργανώσεις βασίζονται σε αθλητικά κριτήρια και είναι πραγματικά ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις».

Για τους εκπροσώπους στη διοργάνωση από την Ελλάδα: «Έχουν καταλάβει τέλεια τη σημασία της αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και μας βοηθούν με την αξιόλογη παρουσία τους. Είναι πολύ ευχαριστημένος που έχω τον Γιώργο Χαλβατζάκη στο συμβούλιο του Champions League. Η εμπειρία του είναι ένα δυνατό χαρτί για όλο το πρότζεκτ».

Για τα όσα είπε ο ιδιοκτήτης του Άρη στην παρουσίαση της διοργάνωσης: «Η ομιλία του κ. Λάσκαρη ήταν λαμπρή. Οι σκέψεις του είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις αρχές που προσβεύει το Champions League. Είναι πραγματικά θετικό για το μπάσκετ να βλέπουμε ηγέτες να ασπάζονται τη φιλοσοφία μας».

Για το αν μπορεί να βρεθεί λύση με την Euroleague: «Η FIBA είναι ανοιχτή στο να έχει παραγωγικές συζητήσεις... Δεν είμαστε ιδεαλιστές και το οικονομικό κομμάτι δεν θα πρέπει να παραμεληθεί... Η οικονομική προσφορά του Champions League υπερέχει αυτής που έχει η Euroleague για το Εurocup. Το Champions League εγγυάται 4,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διανεμηθούν στις ομάδες για την πρώτη χρονιά... Ο νικητής του Champions League να κερδίσει το ελάχιστο 500.000 ευρώ»

 

Best of internet