«Εξαρτάται από εμάς η έκβαση της σειράς»

«Εξαρτάται από εμάς η έκβαση της σειράς»

«Εξαρτάται από εμάς η έκβαση της σειράς»

bet365

Η ΑΕΚ έχει στρέψει την προσοχή της στον ΠΑΟΚ κι οι Γιάννης Καλαμπόκης και Ντούσαν Σάκοτα μοιράζονται με το gazzetta.gr τις πρώτες τους σκέψεις εν όψει playoffs.

Ο αρχικός στόχος της ΑΕΚ μπορεί να ήταν η τρίτη θέση, ωστόσο το τέλος της κανονικής περιόδου τη βρίσκει τέταρτη. Πλέον, έχει μπροστά της το «εμπόδιο» του ΠΑΟΚ, που είναι ο πρώτος αντίπαλός της στα προημιτελικά κι οι Γιάννης Καλαμπόκης και Ντούσαν Σάκοτα τόνισαν πως αρχικά θέλουν να παραμείνουν στην τετράδα κι έπειτα να κάνουν ακόμα ένα βήμα.

«Δύσκολο... εμπόδιο ο ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Καλαμπόκης είδε ακόμα μία κανονική περίοδο να ολοκληρώνεται και τα συναισθήματα του ήταν ανάμεικτα. Από τη μία η ΑΕΚ έκλεισε νικηφόρα, από την άλλη κέρδισαν τον Αρκαδικό που αποχαιρέτησε την κατηγορία: «Όταν τελειώνει η κανονική περίοδος.... ειδικά για εμάς που είμαστε πιο μεγάλοι δημιουργείται μία νοσταλγία για το πότε πέρασε άλλη μια χρονιά! Ειδικά επειδή το τελευταίο παιχνίδι ήταν απέναντι σε μία ομάδα που πάλευε για τη σωτηρία της κι εμείς ήμασταν ας το πούμε αδιάφοροι βαθμολογικά, γιατί ποτέ δεν είναι αδιάφορη η ΑΕΚ όταν παίζει. Δημιουργεί έτσι κάποια ανάμικτα συναισθήματα. Νομίζω ότι στο τέλος του αγώνα δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο και τελειώσαμε με νίκη που ήταν το ζητούμενο. Τώρα προετοιμαζόμαστε για τη... λήξη. Ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα να προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε, μέσω των παιχνιδιών μας προκειμένου να παραμείνουμε στην τετράδα κι από κει και πέρα να πάρουμε το ματς που μπορούμε, αλλά το μυαλό μας αυτή τη στιγμή είναι στο πρώτο παιχνίδι».

Ο πρώτος γύρος των playoffs θα βρει την ΑΕΚ ν' αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ με πλεονέκτημα έδρας κι ο 37χρονος γκαρντ ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Νομίζω ότι εξαρτάται από εμάς και το πως θα παρουσιαστούμε η έκβαση αυτής της σειράς. Θεωρώ ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Όλοι μαζί ενωμένοι, για να καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο».

Η σχέση της Ένωσης με τον κόσμο της είναι ιδιαίτερη και καθημερινά... δοκιμάζεται: «Η σχέση με τον κόσμο καθημερινά δοκιμάζεται κι ανανεώνεται Ευχαριστούμε όσους έρχονται κι ελπίζουμε να πείσουμε κι αυτούς που δεν έρχονται κι αξίζει τον κόπο να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα».

Απέναντι στον Αρκαδικό ο Μάικλ Έρικ πήρε τον πρώτο χρόνο συμμετοχής του κι ο έμπειρος γκαρντ μίλησε για την τελευταία προσθήκη της ομάδας: «Ναι, μεν αριθμητικά μας δημιουργεί ένα πλεονέκτημα, αλλά οπωσδήποτε στοιχίζει στη χημεία και στον ομοιογένεια της ομάδας, γιατί πρέπει πάλι σε μία βδομάδα να ψάξουμε να βρούμε τους ρόλους μας και να τον κάνουμε κι αυτόν να αισθανθεί ότι πρέπει να προσφέρει και βοηθώντας την ομάδα, αλλά είναι σίγουρο ότι με μια καλή πορεία θα βοηθηθεί κι ο ίδιος. Έτσι κι αλλιώς όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ θεωρώ ότι προσφέροντας στο τέλος και κάθε παίκτης ξεχωριστά παίρνει αυτό που του αξίζει».

Σάκοτα: «Κάναμε το βήμα παραπάνω, πάμε για το νέο στόχο!»

Ο Ντούσαν Σάκοτα από τη μία τόνισε στο gazzetta.gr πως η ΑΕΚ έκανε το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν, ωστόσο πλέον κοιτάει τον επόμενο στόχο και την υπέρβαση: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την έννοια ότι κάναμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Μιλώντας για την κανονική σεζόν. Πέρσι ήμασταν πέμπτοι τώρα, τερματίσαμε τέταρτοι. Κάναμε το βήμα παραπάνω και τώρα πάμε για τον δεύτερο στόχο, ο οποίος είναι οι ημιτελικοί! Έχουμε έναν αντίπαλο ο οποίος τερμάτισε πέμπτος, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτή η θέση δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδό του. Σύμφωνα με τα ονόματα και τις προσωπικότητες που έχει, αλλά θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κόσμο: «Τους περιμένουμε όπως πάντα. Ξεκινάει ένας καινούριος διαγωνισμός και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα