«Δεν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι χωρίς τίτλο!»

«Δεν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι χωρίς τίτλο!»
Η ελπιδοφόρα επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι (18π.) δεν ήταν αρκετή για να «κλείσει» με νίκη ο εφετινός μαραθώνιος τουTop-16 και ο Αμερικανός κάνει στο gazzetta.gr τον απολογισμό της εφετινής ευρωπαϊκής πορείας, μοιράζοντας τις ευθύνες.

Tα δύο τρίποντα που έβαλε στο τελευταίο λεπτό και τα οποία λίγο έλειψαν να φέρουν την ανατροπή και η συνολική του εμφάνιση (18π., 3ρ. & 2ασ. με 7/9 σουτ σε 19') στο πρώτο παιχνίδι μετά από απουσία σχεδόν δύο μηνών, ήταν το μεγάλο κέρδος των «ερυθρόλευκων», που πέρα από τον αποκλεισμό τους από τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα - για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν με νίκη την εφετινή τους συμμετοχή στην διοργάνωση, χάνοντας με 96-99 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο λόγος για τον Ματ Λοτζέσκι, η απουσία του οποίου σε δύο κρίσιμα διαστήματα της εφετινής σεζόν (2+2 μήνες), στοίχισε τα μέγιστα στον Ολυμπιακό καθώς ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ με το βελγικό διαβατήριο, είναι ο καλύτερος σουτέρ (56,5% στα διπ. & 45% στα τριπ.) και ο τρίτος σκόρερ (μ.ο. 10,1π.) της ομάδας, αλλά και ο παίκτης που με το παιχνίδι του, άνοιγε τις αντίπαλες άμυνες και έδινε περισσότερο χώρο στον Σπανούλη και τον Πρίντεζη κατά πρώτο λόγο και τους υπόλοιπους κατά δεύτερο.

«Ένιωσα καλά επιστρέφοντας στο παρκέ! Καμιά φορά χρειάζεται να μείνεις έξω για ένα διάστημα προκειμένου να συνειδητοποιήσεις πόσο σου λείπει να παίζεις! Ήταν απογοητευτικό που το τελευταίο παιχνίδι μας στο Top-16, δεν είχε καμία σημασία, γιατί ο εφετινός στόχος ήταν κατ' αρχήν τα πλέϊ-οφ και εν συνεχεία το φάϊναλ-φορ, αλλά τουλάχιστον, έδειξα ότι μπορώ να βοηθήσω για τη συνέχεια.», μας είπε αρχικά στενοχωρημένος στα αποδυτήρια ο Ματ, πριν του ζητήσουμε την άποψή του για το ποιοι λόγοι συνετέλεσαν και οι Πειραιώτες, τελειώνουν νωρίς φέτος τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

«Μας επηρέασαν οι τραυματισμοί»

«Πολλά μπορείς να πει κανείς για τις μέχρι τώρα αποτυχίες. Σίγουρα μας επηρέασαν οι τραυματισμοί, η μακρόχρονη απουσία του Πάτρικ (σ.σ.: Γιανγκ) και η δική μου, η διαδικασίας ενσωμάτωσης των νέων παικτών, τα οικογενειακά προβλήματα κάποιων άλλων και ο πολύ δύσκολος όμιλος, όμως, απέναντι στις μεγάλες ομάδες, δείξαμε καλό πρόσωπο. Οι ήττες από την Μπάμπεργκ και την Ζαλγκίρις ήταν αυτές που μας πλήγωσαν και οι ευθύνες ανήκουν σε όλους!», σχολίασε ο Λοτζέσκι που λόγω της δικής του αγωνιστικής απραξίας, δεν βλέπει την ώρα να αρχίσουν τα πλέϊ-οφ.

«Να προετοιμαστούμε και να συγκεντρωθούμε»

«Είναι προφανές ότι δεν θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά χωρίς να πάρουμε τίτλο! Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος για να «κλειδώσουμε» το πλεονέκτημα έδρας και τουλάχιστον μία μαχητική σειρά στα ημιτελικά των πλέϊ-οφ, μέχρι να φτάσει η ώρα για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι αυτή η περίοδος θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε, να διορθώσουμε πιθανά λάθη, να προετοιμαστούμε και να συγκεντρωθούμε για τον στόχο που μας έχει απομείνει. Ίσως αυτός ο πρόωρος αποκλεισμός μας κάνει περισσότερους πεινασμένους και μας δώσει ένα ακόμη πιο δυνατό κίνητρο!», κατέληξε ο Βελγοαμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού.