Ευρωλίγκα: Εφές - Παναθηναϊκός στις 20:30

Φάνης Παναγιώτου
Ευρωλίγκα: Εφές - Παναθηναϊκός στις 20:30
Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα playoffs, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει στην έδρα της Εφές (20:30/ΕΡΤ 2) τις υποχρεώσεις του στο TOP 16, με στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει... ζωντανό για τη δεύτερη θέση.

Πριν από μία εβδομάδα, στο ματς που η Ευρωλίγκα τίμησε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Τσεντεβίτα κι εξασφάλισε και... μαθηματικά τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πλέον, το ερώτημα είναι σε ποια θέση θα τερματίσουν οι «πράσινοι». Η απάντηση είναι απλή: Ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Εφές και ήττα της Λοκομοτίβ Κούμπαν στην έδρα της Νταρουσάφακα (08/04, 20:00) είναι δεύτερος, ενώ αν οι Ρώσοι επικρατήσουν των Τούρκων, τότε θα είναι τρίτος, καθώς υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία.

Βαθμολογικό κίνητρο, λοιπόν, έχει μόνο η πλευρά των φιλοξενούμενων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το έργο του Παναθηναϊκού θα είναι εύκολο. Βλέπετε, η Εφές θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό και θα προσπαθήσει για τη νίκη, έστω κι αν δεν αγωνιστεί κάποιος εκ των Ερτέλ (σ.σ. πρώτος σκόρερ με 12.8 πόντους) ή Σάριτς (σ.σ. πρώτος στα ριμπάουντ με 5.7) που είναι αμφίβολοι.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν υπολογίζει στους Παπαγιάννη (ίωση) και Μποχωρίδη (έκανε μια μικροεπέμβαση σε δάκτυλο του ποδιού του) που έμειναν στην Αθήνα, από εκεί και πέρα, όμως, δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ
*Ο Τσέντι Όσμαν έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 13 από τα 14 τελευταία ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Άλεξ Τάιους έχει μία τάπα στα 13 από τα 14 πιο πρόσφατα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα.
*Ο Τάιους ήταν συμπαίκτης με τον Μαρκέζ Χέινς του Παναθηναϊκού πέρυσι στη Μακάμπι.
*Ο Ντέρικ Μπράουν κι ο Νικ Καλάθης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Λοκομοτίβ Κούμπαν τη σεζόν 2012-13, όταν κατέκτησε το Eurocup.
*Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν παίκτης της Εφές τη σεζόν 2010-11.

«Μπορεί να έχουμε ήδη προκριθεί στα playoffs, ωστόσο θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα σοβαρό παιχνίδι απέναντι στην Αναντολού Εφές. Είναι μία ομάδα με ποιότητα και γεμάτο ρόστερ, ενώ έχουν έναν σπουδαίο προπονητή, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Έχουμε κάνει ένα εξαιρετικό come back με 8 νίκες σε 9 παιχνίδια και θέλει να συνεχίσουμε νικηφόρα. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο στην Αναντολού Εφές. Θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα playoffs το βράδυ της Πέμπτης (7/4)», ήταν τα λόγια του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φυσικά δεν θέλαμε να μείνουμε εκτός playoffs. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι μια ομάδα με νέα πρόσωπα και καλή χημεία. Έχουν πέντε νίκες και μια ήττα στο δεύτερο γύρο του TOP 16. Για μας είναι δύσκολα και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν μπορούν να παίξουν λόγω των τραυματισμών τους οι Σάριτς και Ερτέλ», δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ