Κούζμιτς: «Το αξίζει ο Διαμαντίδης, το αξίζει κι ο κόσμος»

Κούζμιτς: «Το αξίζει ο Διαμαντίδης, το αξίζει κι ο κόσμος»

Κούζμιτς: «Το αξίζει ο Διαμαντίδης, το αξίζει κι ο κόσμος»
Ο Όγκνιεν Κούζμιτς δεν έκρυψε τον θαυμασμό που έχει για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ, μιλώντας στο gazzetta.gr, αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξαφάνισε γρήγορα τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα και πήρε θέση από νωρίς στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε, η βραδιά άνηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη και δεν θα μπορούσε να λείπει κανείς!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποθεώθηκε κατά τη βράβευσή του ως θρύλος της Ευρωλίγκας κι ο Όγκνιεν Κούζμιτς, τρίτος ριμπάουντερ των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα, μίλησε στο gazzetta.gr για το πώς αισθάνεται που βρίσκεται στην ίδια ομάδα με έναν τόσο σπουδαίο παίκτη:

«Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζεις μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Να βρίσκεσαι μαζί του στην ίδια ομάδα. Με έναν παίκτη που έχει τόσους τίτλους και είναι θρύλος! Η Ευρωλίγκα τον τίμησε και το αξίζει. Όλα αυτά τα χρόνια με τον Παναθηναϊκό έχει καταφέρει τόσα πολλά κι έχει φτάσει στην κατάκτηση της διοργάνωσης τρεις φορές! Είναι εκπληκτικό!».

Θεωρείς πως το εισιτήριο για τα playoffs ήρθε πιο εύκολα απ' ό,τι όλοι περίμεναν;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως η πρόκριση ήρθε... ξεκούραστα. Ειδικά στο TOP 16 κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Όταν παίζεις όμως καλά και δείχνεις την εικόνα που δείξαμε απέναντι στην Τσεντεβίτα το κάνεις να δείχνει πιο εύκολο απ' ό,τι είναι».

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου επιτρέψατε στην Τσεντεβίτα να τρέξει σερί 0-12. Τι έφταιξε;
«Ναι, σίγουρα στις αρχές της τέταρτης περιόδου είχαμε ένα... κενό. Δεν δείξαμε τη συγκέντρωση που είχαμε στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας κι επιτρέψαμε στην Τσεντεβίτα να τρέξει ένα σερί. Στο τέλος όμως ανακάμψαμε, πήραμε την άνετη νίκη κι αυτό είναι που μετράει».

Η βραδιά άνηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού φρόντισε να γεμίσει το ΟΑΚΑ. Πώς ένιωσες την ενέργεια του κόσμου;
«Ο κόσμος μας σε κάθε παιχνίδι είναι εκπληκτικός! Δεν θα πω κάτι καινούριο... ο κόσμος είναι εκεί συνέχεια και μας δίνει την ενέργεια που θέλουμε και μας βοηθάει στα παιχνίδια! Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε κάθε φορά».