ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις Κάουνας 100-86 (vid)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις Κάουνας 100-86 (vid)
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΤΣΣΚΑ, η οποία επικράτησε της Ζαλγκίρις με 100-86 για την 13η αγωνιστική του ΤΟΡ 16.

Οι γηπεδούχοι πήραν την 9η νίκη τους στον όμιλο και έτσι θέλουν ακόμη μία, στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να προκριθούν ως πρώτοι και να αφήσουν στη δεύτερη θέση τη Λαμποράλ.

Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της ηττήθηκε για 11η φορά στη φάση των «16», ωστόσο κέρδισε τις εντυπώσεις για την εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ σε 22 λεπτά συμμετοχής.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΤΣΣΚΑ ήταν απρόσεκτη αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο και επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να πετύχει 48 πόντους, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα στο +1 (48-47). Παρόλα αυτά, στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και δεν άφησαν περιθώρια στην Ζαλγκίρις για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (62%/48%) και στα τρίποντα (44%/40%), ενώ είχαν και 3 λιγότερα λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ακόμη μια εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος σε 30 λεπτά είχε 26 πόντους (5/7 διπ, 3/4 τρ, 7/7 β), 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, όντας ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Μπορεί ο Τζερόμ Ραντλ να είχε 10 πόντους, ωστόσο ήταν αρκετά άστοχος (4/12 εντός πεδιάς), εκβιάζοντας πολλές από τις προσπάθειές του.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε σαν... ΤΣΣΚΑ στο τρίτο δεκάλεπτο και με επί μέρους 27-13, πήρε διαφορά 13 πόντων, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τη νίκη, ενώ η Ζαλγκίρις την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις τα 14 λάθη και τα μέτρια ποσοστά στα δίποντα, ενώ η ΤΣΣΚΑ την αμυντική λειτουργία του πρώτου ημιχρόνου.