Γιατί η ΑΕΚ είναι πιο κοντά στο Eurocup απ' ό,τι στο Champions League

Γιατί η ΑΕΚ είναι πιο κοντά στο Eurocup απ' ό,τι στο Champions League

Άρης Λαούδης
Γιατί η ΑΕΚ είναι πιο κοντά στο Eurocup απ' ό,τι στο Champions League

bet365

Ωρα αποφάσεων για την ΑΕΚ που καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε Champions League και Eurocup.

Εντός του Σαβατοκύριακου θα γίνουν οι τελικές επαφές κι εν συνεχεία θα ληφθεί η οριστική απόφαση, καθώς η «Ενωση» είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν έχει ανακοινώσει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο.

Σήμερα, η ιταλική Gazzetta Dello Sport ανέφερε πως η ΑΕΚ είναι ανάμεσα στις 9 ομάδες που συμφώνησαν να παίξουν στο Eurocup και μπορεί το δημοσίευμα να μην επιβεβαιώνεται, αλλά έχει μεγάλο δόση αλήθειας. Η «Ενωση» δεν έχει υπογράψει, ούτε έχει συμφωνήσει, ωστόσο βρίσκεται πιο κοντά πλέον στο Eurocup απ' ότι στο Champions league.

Αν κάτι δεν αλλάξει τα επόμενα 24ωρα, τότε πιθανότατα θα πει «Eurocup» σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη και αντίθετα μ' αυτό που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ.

Για την ΑΕΚ το πρώτο ζητούμενο είναι το πρεστίζ και όχι το οικονομικό, καθώς η οικονομική διαφορά των προτάσεων δεν είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να επηρεάσει μια απόφαση.

Οι άνθρωποι της «Ενωσης» εκτιμούν ότι στην πλευρά της Ευρωλίγκας θα αγωνίζονται καλύτερες ομάδες απ' ό,τι στο Champions League και το πρώτο ζητούμενο γι αυτούς είναι να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που θα έχει υψηλό επίπεδο.

Το δεύτερο είναι ότι ο Ζόρντι Μπερτομέου κινήθηκε δυναμικά τις τελευταίες εβδομάδες και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα έκανε μεγάλη ρελάνς σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις της FIBA. Φέρεται να υποσχέθηκε τριετές «κλειστό» συμβόλαιο στο Eurocup, δίνοντας μάλιστα το μεγάλο κίνητρο της Ευρωλίγκας σε βάθος τριετίας, αυξάνοντας σε 4 τις ομάδες που θα προκρίνονται από το Eurocup.

Την ίδια στιγμή και μέχρι αυτή την ώρα, από την πλευρά της FIBA δεν υπήρχε κάποια νεότερη πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα.

Ενδεχομένως αυτή να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, στις τελευταίες επαφές που θα έχουν οι δύο πλευρές, ωστόσο αυτή την στιγμή το Eurocup φαντάζει ο πιθανότερος προορισμός για την ΑΕΚ.

 

Τελευταία Νέα