Χαλβατζάκης: «Έχει ανέβει επίπεδο το ελληνικό πρωτάθλημα»

Χαλβατζάκης: «Έχει ανέβει επίπεδο το ελληνικό πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ βρέθηκε στο Λαύριο για το φιλικό με την ΑΕΚ και μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα και την κόντρα με την Ευρωλίγκα. 

Χαλβατζάκης: «Έχει ανέβει επίπεδο το ελληνικό πρωτάθλημα»

Λαύριο και ΑΕΚ έδωσαν ραντεβού για ματς τα έσοδα του οποίου θα αποτελούσαν μία οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες και το παρών έδωσε ο Γιώργος Χαλβατζάκης.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφερε, «Αξιέπαινη προσπάθεια των δύο ομάδων και των αρμόδιων. Και ο ΕΣΑΚΕ συμπαρίσταται στην προσπάθεια. Όλοι προερχόμαστε από μια οικογένεια μεταναστών. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μοναδικό. Είμαστε παράδειγμα. Να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε με βάση την αγάπη».

Για το πρωτάθλημα: «Είμαι ικανοποιημένος από το πρωτάθλημά μας. Σε επίπεδο ανταγωνισμού, μαθηματικά δεν έχει πέσει ούτε σωθεί κανείς. Παρά τα προβλήματα, ο κόσμος έχει γυρίσει στα γήπεδα. Το μπάσκετ είναι στο DNA του Έλληνα. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω παρά την κακή περίοδο που διανύουμε. Έχει «μπολιαστεί» το άθλημα στην καρδιά των ανθρώπων. Αγγελόπουλος και Λάσκαρης έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στις ομάδες τους. Και οι άλλες ομάδες έχουν κάνει καλή δουλειά. Οι ομάδες μας στην Ευρώπη έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για τη FIBA: «Παραμένουμε μέτοχοι στην Ευρωλίγκα. Παράλληλα όμως συμμετέχουμε και στο Champions League. Υπάρχουν διαφορές αλλά είμαι αισιόδοξος. Είμαστε και στα δύο. Υπάρχει μεγάλη σύγκρουση. Θα συμμετέχουν τουλάχιστον 5 ομάδες στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Στην Ελλάδα της φτώχειας θα έχουμε 5 ομάδες στην Ευρώπη. Γίνεται σοβαρή δουλειά και πήραμε τις wild cards. Η αντίδραση της FIBA δημιούργησε το Champions League και δίνουν στις ομάδες χρήματα. Τα κλειστά συμβόλαιο δεν βοηθούν καθόλου την εξέλιξη του αθλητισμού. Διαφωνώ με τα δεκαετή συμβόλαια. Θα προσπαθήσουμε στο Μόναχο να βρούμε το καλύτερο για τις ομάδες. Αυτό θέλει και ο ΕΣΑΚΕ».

Best of internet