Μάντζαρης: «Ας είμαι κι ο χειρότερος, αρκεί να κερδίζουμε»! (vid)

Gazzetta team
Μάντζαρης: «Ας είμαι κι ο χειρότερος, αρκεί να κερδίζουμε»! (vid)
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν στάθηκε στην εμφάνισή του και τόνισε πως πρέπει να συγκεντρωθούν στη δύσκολη συνέχεια.

Ο εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού τόνισε για τη νίκη επί της Ρεάλ: «Ήταν ένας τελικός, τόσο για μας όσο και για τη Ρεάλ. Δείξαμε χαρακτήρα και υπερασπιστήκαμε την έδρα μας. Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική, ήμασταν αρκετά εύστοχοι και πήραμε μια μεγάλη διαφορά που υπερασπιστήκαμε στο τέλος. Ο κόσμος μας ήταν τρομερός και τον ευχαριστούμε για τη βοήθεια. Έχουμε ακόμη δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, αλλά πρώτα αυτό με τον Άρη στο πρωτάθλημα, που είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Όσο για την εμφάνισή του: «Έτυχε να είμαι εγώ πρώτος σκόρερ σήμερα. Έβαλα τα πρώτα δύο σουτ, μετά βρήκα ρυθμό και μπήκαν και τα υπόλοιπα. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τους περισσότερους πόντους. Έχω ξαναπεί, δεν με πειράζει να είμαι ο χειρότερος, αρκεί να κερδίζουμε».

Λίγο αργότερα στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίσαμε το σημερινό ματς σαν τελικό. Όλα τα ματς είναι τελικοί από εδώ και πέρα. Σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε για να πάρουμε οξυγόνο και μία παράταση ζωής. Έπρεπε να πάρουμε και τη διαφορά, και το καταφέραμε. Αν χάναμε δεν υπήρχε αύριο. Σήμερα λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, πως όταν είμαστε με τη πλάτη στον τοίχο παίζουμε πολύ καλά. Αντιδράσαμε. Αυτό έχει σημασία. Βιώναμε μεγάλη πίεση, δε κοιμόμαστε τα βράδια, θέλουμε να νικάμε πάντα και παντού»

Για τις επόμενες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού: «Οι τελευταίες αγωνιστικές είναι τελικοί. Πάμε να κάνουμε το απόλυτο και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν είχαμε καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Παίζαμε καλά στις προπονήσεις, δουλεύαμε πολύ, όμως δε μας έβγαινε τίποτα στο παρκέ. Παίζαμε άσχημα και αυτό μας κόστισε. Παρόλα αυτά, έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Με δύο νίκες περνάμε στην επόμενη φάση και αυτό έχει σημασία. Θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Το ματς με την Χίμκι είναι ακόμα ένας τελικός. Πρέπει να το πάρουμε. Έχουμε και ένα δύσκολο ματς με τον Άρη, που έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, κάνει εξαιρετική πορεία φέτος και είναι πολύ δυνατός στο γήπεδό του με τη στήριξη του κόσμου του. Παρόλα αυτά εμείς θα πάμε και εκεί για τη νίκη που σημαίνει πολλά για εμάς.»

Για το ντεφορμάρισμά του, αλλά και την παρουσία Κώστα Παπανικολάου: «Πέρασα μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, όμως με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα ο κόοουτς και οι συμπαίκτες μου. Δε με νοιάζει να παίζω εγώ καλά, θέλω να νικάει η ομάδα. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτή τη πίεση, σε αυτό το επίπεδο είναι φυσιολογικό να ζεις με προβλήματα. Πρέπει να μάθεις να τα ξεπερνάς όμως. Θα υπάρχουν σίγουρα και κάμψεις και άσχημες εμφανίσεις, όμως αυτό είναι λογικό. Έχουμε μάθει ως ομάδα να ζούμε με αυτό, και να ξεπερνάμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες. Γινόμαστε πιο δυνατοί και προχωράμε μαζί.

Για την αποθέωση του από τον κόσμο στο ΣΕΦ: «Με το που πάτησα στο παρκέ, κατάλαβα πως η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θερμή. Ο κόσμος ήταν μαζί μας από την αρχή μέχρι το τέλος, μας έδωσε ώθησε και μας βοήθησε να κερδίσουμε»