«Ποια Εφές; Θα περάσει σίγουρα ο Παναθηναϊκός!»

«Ποια Εφές; Θα περάσει σίγουρα ο Παναθηναϊκός!»
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και αποψινός (20.30) αντίπαλος του “τριφυλλιού” στο ματς με την Νταρουσάφακα, Σκότι Γουίλμπεκιν, χαρακτηρίζει τους “πράσινους” άλλη ομάδα σε σχέση με τον 1ο γύρο και δηλώνει στο gazzetta.gr: «Μακάρι να μην είχαμε αποκλειστεί!»

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Γκέϊνσφιλντ της Φλόριντα κι έχοντας παίξει για 4 χρόνια (2010-2014) στους Γκέϊτορς, ήξερε καλά ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα του Νικ Καλάθη. Ο 27χρονος διεθνής άσος του «τριφυλλιού» ήταν ένα από τα παιδικά είδωλα του Αμερικανού point-guard, που αντιμετώπισε για πρώτη φορά τους “πράσινους” στην διάρκεια της περυσινής σεζόν, όταν για λίγους μήνες φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Φέτος, η προσπάθειά του να βρει ένα συμβόλαιο στον άλλο πλανήτη του αθλήματος (76ers) δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι η πρόταση της Νταρουσάφακα, του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στο «ευρωπαϊκό ΝΒΑ»!

Ο λόγος για τον Σκότι Γουίλμπεκιν, που μπορεί να έρχεται από τον πάγκο της τουρκικής ομάδας, αλλά στην φάση των “16” τουλάχιστον, μένει στο παρκέ για τουλάχιστον 20 λεπτά και είναι ο πρώτος σκόρερ (10,6π.) της αποψινής αντιπάλου του Παναθηναϊκού. O 22χρονος Αμερικανός πλέϊ-μέϊκερ μίλησε στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με τον Κυπελλούχο Ελλάδας, ανέλυσε τις παραμέτρους που θα κρίνουν την έκβασή του και παραδέχτηκε ότι οι τρεις πρόσφατες προσθήκες, έχουν ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Εύχομαι να είχαμε ακόμη ελπίδες πρόκρισης γιατί το να παίζεις σ' αυτό το επίπεδο, χωρίς το κίνητρο της διάκρισης είναι πραγματικά πολύ δύσκολο! Αν το δεις από μία άλλη οπτική γωνία, κάθε αγώνας του Top-16 αποτελεί μπασκετική ευλογία, οπότε δε νομίζω πρέπει να παραπονιόμαστε. Νομίζω ότι πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο με μεγάλη παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τέτοιου είδους αγώνες μας δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε στοιχεία που θα μας κάνουν καλύτερους ενόψει της συνέχειας του τουρκικού πρωταθλήματος.»,μας είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της «Ένωσης» (μ.ο. 8,0π. & 3,8ασ.), ο οποίος πιστεύει ότι οι «πράσινοι» θα προκριθούν στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα και δεν δείχνει να ασχολείται με την τύχη της Εφές Αναντολού, που εν πολλοίς, ποντάρει σε μία ήττα του «τριφυλλιού».

«Να νικήσουμε για μας!»

«Δεν ξέρω αν η έλλειψη πίεσης για το αποτέλεσμα μας δίνει πλεονέκτημα, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε, αυτό που γνωρίζω καλά είναι ότι ένα θετικό αποτέλεσμα επί του Παναθηναϊκού θα τονώσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας. Πίστεψέ με, δεν ασχολούμαστε καθόλου με την Εφές και την βοήθεια που μπορεί να της προσφέρει μία ενδεχόμενη νίκη μας. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκλειστεί από τα πλέϊ-οφ! Εμείς θέλουμε να παίξουμε για μας, για να τελειώσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία με όσο το δυνατόν καλύτερη νότα...», πρόσθεσε ο «rookie» στην Ευρωλίγκα, πριν «προσχωρήσει» στην τεχνική ανάλυση της αναμέτρησης: «Πρέπει να περιορίσουμε αισθητά την λειτουργία του pick'n'roll, πάνω στο οποίο βασίζονται τα περισσότερα plays των αντιπάλων μας, να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και να αντιδράσουμε σωστά στην πιεστική τους άμυνα! Τα λάθη θα είναι ένας παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού και σε όσο λιγότερα υποπέσουμε, τόσες περισσότερες πιθανότητες νίκης θα έχουμε...», σχολίασε ο ένας εκ των πέντε Αμερικανών παικτών που έχει η τουρκική ομάδα στο ρόστερ της.

«Άλλη ομάδα ο ΠΑΟ με Διαμαντίδη και μετεγγραφές!»

Η ομάδα του Οκτάϊ Μαχμούτι ήταν πολύ ανταγωνιστική στον αγώνα του 1ου γύρου στο ΟΑΚΑ, όπου έχασε στα τελευταία λεπτά με 82-79. Σε πόσο καλύτερη τύχη μπορεί να ελπίζει στο αποψινό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην έδρα της, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την πρόσφατη ενίσχυση του Παναθηναϊκού; «Ο αντίπαλός μας είναι σίγουρα πολύ διαφορετική ομάδα από πέρυσι που τον θυμάμαι ως παίκτης της ΑΕΚ, αλλά σε σχέση με το πρώτο ματς που παίξαμε στην Αθήνα για την φάση των “16”. Σ' εκείνο το ματς, άλλωστε, δεν είχε παίξει ο Διαμαντίδης, που είναι ένας πάρα πολύ ποιοτικός point-guard και η παρουσία του είναι πάντα καταλυτική! Πλέον όμως, υπάρχει ο Ουίλιαμς, που είναι μία μηχανή σκοραρίσματος αλλά κι άλλοι δύο Αμερικανοί, που δίνουν περισσότερο βάθος στην περιφέρεια και την front-line, οπότε η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη!», κατέληξε ο Σκότι Γουίλμπεκιν.