Απειλεί με αποκλεισμό Εθνικών η FIBA Europe!

Φάνης Παναγιώτου
Απειλεί με αποκλεισμό Εθνικών η FIBA Europe!

bet365

Κι ο... πόλεμος συνεχίζεται! H FIBA Europe περνάει στην αντεπίθεση, καθώς απείλησε τις Oμοσπονδίες των χωρών που θα επιτρέψουν στις ομάδες τους να επιλέξουν το Eurocup, ότι οι Εθνικές τους ομάδες θα αποκλειστούν από όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe!

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αλλάζει στάση, περνάει στη... σκληρή γραμμή, την οποία αρχικά η ίδια είχε αποφασίσει αλλά στη συνέχεια απέρριψε. Προφανώς η στάση της αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν προκύψει περισσότερες από τις αναμενόμενες διαρροές!

Οι ομάδες της Euroleague δεν βρίσκονται στο στόχαστρο, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως το έχει η ισπανική λίγκα, η γερμανική, η Αδριατική κι η VTB!

Στην Ελλάδα η μοναδική εκρεμμότητα έχει να κάνει με την ΑΕΚ, καθώς Άρης & ΠΑΟΚ έχουν ήδη υπογράψει με τη FIBA

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe, το οποίο συνήλθε στο Παρίσι, της Γαλλίας, την Κυριακή, 20 Μαρτίου, συζήτησε μία σειρά από θέματα που επηρεάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ιδιαίτερα όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το Συμβούλιο σημείωσε πως η Euroleague (ECA) δεν απάντησε στην επιστολή που έστειλαν FIBA και FIBA Europe στην ίδια και τις 11 ομάδες με άδεια τύπου Α σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους απέναντι σε συλλόγους και λίγκες.

Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη να προστατεύσει τους συλλόγους και τις λίγκες όλων των επιπέδων και τις ρίζες των μπασκετικών οργανισμών από τις παράνομες ενέργειες της ECA, που έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων λιγοστών συλλόγων σε βάρος όλων των άλλων συλλόγων και τελικά του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η FIBA επισημαίνει πως οι σύλλογοι αποτελούν πρωτίστως μέλη ομοσπονδιών με δικαιώματα και υποχρεώσεις για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ της κορυφής και της βάσης του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Σε απάντηση στην επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της ECA, αποφασίστηκε πως -με εξαίρεση τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκα- κάθε εθνική ομοσπονδία που θα υποστηρίξει τις παράνομες πρακτικές της ECA, επιτρέποντας στις λίγκες και τους συλλόγους της να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την ECA ή να έχουν άμεσους ή έμμεσους δεσμούς μαζί τους, αυτόματα θα χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις Ανδρών των εθνικών ομάδων που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe.

Η απώλεια αυτού του δικαιώματα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις της FIBA, το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA για απόφαση».

 

Τελευταία Νέα