Η FIBΑ κατηγορεί την Ευρωλίγκα για «εξαγορά»

Η FIBΑ κατηγορεί την Ευρωλίγκα για «εξαγορά»

bet365

Ο «πόλεμος» μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας συνεχίζεται, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατηγορεί πως οι διοικούντες την Ευρωλίγκα χρησιμοποιούν... αθέμιτους τρόπους για να πάρουν με το μέρος τους τις λίγκες.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την γαλλική Equipe η FIBA κατηγορεί την Ευρωλίγκα πως ουσιαστικά... δωροδοκεί κάποιες λίγκες προκειμένου να επιλέξουν τις δικές της διοργανώσεις και όχι της FIBA.

Η κατηγορία αφορά στην πρόταση της Ευρωλίγκας στο γερμανικό πρωτάθλημα, την VTB και την Αδριατική λίγκα.

Η Ευρωλίγκα φέρεται σύμφωνα πάντα με τη FIBA και το γαλλικό δημοσίευμα, να υποσχέθηκε πως η πρωταθλήτρια ομάδα των παραπάνω πρωταθλημάτων θα έχει απευθείας θέση στους ομίλους της διοργάνωσης για τα επόμενα τρία χρόνια, αρκεί οι διοργανωτές των πρωταθλημάτων να... στείλουν τρεις ομάδες στο Eurocup.

«Η Ευρωλίγκα, η οποία παρουσιάζεται ως η «φωνή» των συλλόγων που έχουν ελεύθερη βούληση, κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει. Χρησιμοποιεί τακτικές τις οποίες αποδοκιμάζουμε προκειμένου να πάρει τις ομάδες με το μέρος της» αναφέρει η Παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία αναμένεται να κινηθεί νομικά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

 

Τελευταία Νέα