Ουόρικ: «Αυτή η ομάδα μου ταιριάζει!»

Ουόρικ: «Αυτή η ομάδα μου ταιριάζει!»

Ουόρικ: «Αυτή η ομάδα μου ταιριάζει!»
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας για την 11η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 και οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Χακίμ Ουόρικ μίλησαν στο gazzetta.gr για την δύσκολη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρότι οι πρωταθλητές Ελλάδος πήραν μια σχετικά άνετη νίκη κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στα αποδυτήρια το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν πως ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης είναι ακόμα μακρύς και κάθε παιχνίδι αποτελεί «τελικό», προκειμένου η ομάδα τους να κάνει την... υπέρβαση και να προκριθεί στα προημιτελικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο βήμα από τα 4 που πρέπει να κάνουν για να προκριθούν στους «8» και ο Χακίμ Ουόρικ, το πιο... νέο μέλος της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου δήλωσε αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουν.

«Πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα, να παίρνουμε τα ριμπάουντ, να παίξουμε καλή άμυνα, να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, να κυκλοφορούμε σωστά τη μπάλα. Αν τα κάνουμε αυτά τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη», είπε στο gazzetta.gr ο Αμερικανός για το ματς κόντρα στη Ρεάλ.

Ο... πρωτάρης στην Ευρωλίγκα, σέντερ των περσινών φιναλίστ δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής κόντρα στην λιθουανική ομάδα, ωστόσο όσο χρησιμοποιήθηκε βοήθησε.

«Πρέπει να κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά. Σήμερα ήταν ένα καλό βήμα μπροστά. Τελείωσε το πρώτο παιχνίδι, έχουμε τρία ακόμα, παίξαμε καλά απόψε και είμαστε χαρούμενοι», ανέφερε.

Έχοντας πλέον κλείσει έναν μήνα ως παίκτης του Ολυμπιακού ο Ουόρικ τόνισε πως η προσαρμογή του ήταν δύσκολη και αυτό οφείλεται στην μεγάλη βοήθεια που πήρε από την οικογένεια των πρωταθλητών Ελλάδος.

«Η ομάδα μου ταιριάζει. Είναι πολύ καλά. Όλοι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Ήταν δύσκολο το να έρθω αυτή την περίοδο, όμως οι προπονητές, το επιτελείο, αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν και έτσι η προσαρμογή ήταν αρκετά εύκολη τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά», τόνισε.

Με πλούσια καριέρα και μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ, ο Ουόρικ έδειξε πως ξέρει τι πρέπει να κάνει μια ομάδα, προκειμένου να διαχειριστεί την πίεση.

«Όσο προχωράμε τόσο μεγαλώνει και η πίεση που δεχόμαστε. Δεν πρέπει όμως να ανησυχούμε για αυτό και πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά για όλη τη σεζόν. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να πάρουμε τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Μάντζαρης: «Έχουμε αποκτήσει μπασκετικό κόσμο πλέον»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από την πλευρά του εμφανίσθηκε για ακόμη μια φορά προσγειωμένος και δεσμεύθηκε πως ο Ολυμπιακός θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να πάρει και τους 3 τελικούς της συνέχειας.

«Ήταν τέσσερις τελικοί. Ακόμη δεν εξαρτόμαστε στο έπακρο από τους άλλους, αν και θέλουμε να κάνει μια ήττα η Μπάμπεργκ. Πιστεύω πως αν κάνουμε το 4 στα 4 θα προκριθούμε. Αφού κέρδισε η Μπαρτσελόνα είμαστε σε καλό δρόμο».

Από τους πιο παλιούς της ομάδας πλέον, ο Μάντζαρης ξέρει καλά πως είναι να αγωνίζεσαι κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 26χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στο παιχνίδι κόντρα στην «βασίλισσα» και εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός με τη βοήθεια του κόσμου του θα καταφέρει να πάρει τη νίκη.

«Δύσκολο παιχνίδι με τη Ρεάλ σίγουρα. Έχει τρία σερί εκτός έδρας ματς τώρα. Αυτό που έχασε από τη Μπαρτσελόνα, την επόμενη εβδομάδα εδώ και μετά με την Λαμποράλ στην Βιτόρια. Ένας τελικός, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, με τον κόσμο μας και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Παρά την ήττα από την Μπάμπεργκ την περασμένη εβδομάδα, η οποία περιόρισε τις πιθανότητες για πρόκριση στο ελάχιστο, ο κόσμος των «ερυθρολεύκων» δεν εγκατέλειψε την ομάδα και παρότι το ΣΕΦ δεν γέμισε η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική.

«Όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε χτίσει ότι έχουμε χτίσει είναι ο 6ος παίκτης μας και μας βοηθάει πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τόσο κόσμο σήμερα, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποκτήσει μπασκετικό κόσμο που μας στηρίζει και βρίσκεται δίπλα μας και στα καλά και στα δύσκολα», είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που αναγνωρίζει την στήριξη των «ερυθρόλευκων» οπαδών»

Τέλος, ο 2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα του Πειραιά, αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από το Περιστέρι. Ο Μάντζαρης μεγάλωσε και μένει ακόμη εκεί και όπως δήλωσε βλέπει πολλούς αγώνες της ομάδας με την οποία αναδείχθηκε.

Μάλιστα, δήλωσε πως παρότι είναι πολύ νωρίς για να σκέφτεται τόσο μακροπρόθεσμα, σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα τον ξαναδούμε να βοηθάει το Περιστέρι.

«Είμαι πολύ μικρός ακόμη για να σκέφτομαι πότε θα τελειώσω την καριέρα μου, αλλά σίγουρα στο Περιστέρι θα επιστρέψω κάποια στιγμή. Είτε ως παίκτης, είτε ως παράγοντας, είτε ως προπονητής, είτε από κάποιο άλλο πόστο στη διοίκηση. Το Περιστέρι θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Εκεί είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου, εκεί μεγάλωσα και στεναχωριέμαι πάρα πολύ που η ομάδα δεν τα πάει όσο καλά θα ήθελε και βρίσκεται στην Α2. Παρόλα αυτά παρακολουθώ την πορεία του, όλους τους αγώνες σχεδόν, έχω πάει και σε αρκετά παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα κάνει τις νίκες που χρειάζονται και θα καταφέρει να σώσει τη χρονιά και να γυρίσει στα παλιά, που έζησα εγώ»