Ο Τζέιμς Γκιστ στο gazzetta.gr

Ο Τζέιμς Γκιστ στο gazzetta.gr

Ο Τζέιμς Γκιστ στο gazzetta.gr
Ο Τζέιμς Γκιστ ξεσήκωσε αρχικά το ΟΑΚΑ κι έπειτα τόνισε στο gazzetta.gr πως απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν έδειξαν νοοτροπία νικητή και δεν τα παράτησαν στιγμή.

Ο Τζέιμς Γκιστ είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Παναθηναϊκού και παίζει... παντού! Βγάζει τρομερή ενέργεια στην άμυνα, είναι από τους πρώτους σκόρερ σε κάθε παιχνίδι και... τρελαίνει κόσμο σε κάθε... πτήση!

O Aμερικανός φόργουορντ των «πρασίνων» ήταν ο πρώτος σκόρερ (16π., 6ριμπ.) στην απίστευτη νίκη επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν και φρόντισε να ξεσηκώσει το κοινό με τέσσερα alley-oops!

Ο Τζέιμς Γκιστ θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός έδειξε πως έχει νοοτροπία νικητή: «Γνωρίζαμε πως είχαμε μπροστά μας ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η ομάδα βγήκε στο παρκέ κι έδειξε χαρακτήρα. Παίξαμε δυνατά. Βγάλαμε πολύ ενέργεια, παίξαμε σκληρά για 40 λεπτά και φτάσαμε σε μία πολύ καλή νίκη για εμάς. Είχαμε πολύ καλή ψυχολογία και δείξαμε πως έχουμε νοοτροπία νικητή. Νικήσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο μετά το άσχημο αποτέλεσμα στο Βελιγράδι που χάσαμε από τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μία πολύ καλή νίκη για εμάς».

Όσο για το «κλειδί» της νίκης: «Απλά, η ενέργεια! Η ενέργεια μας... φέρνει κοντά. Υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσαμε να τα είχαμε παρατήσει. Αλλά δεν τα παρατήσαμε! Συνεχίσαμε να παλεύουμε, μείναμε ομάδα. Πιστέψαμε ο ένας στον άλλον κι αυτό έκανε τη διαφορά απόψε!»

Όταν τον ρωτήσαμε για την εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη, πήρε βαθιά ανάσα και τόνισε πως: «Τι να πεις; Είναι πάντα καλός! Σίγουρα απόψε μας έδωσε την ενέργεια που χρειαζόμασταν! Έβαλε μεγάλα τρίποντα, μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να τα καταφέρουμε».

Ο κόσμος των «πρασίνων» ήταν αρκετά θορυβώδης και μετέφερε την ενέργειά του στην ομάδα: «Ήταν απίστευτοι! Μας έδωσαν τον παλμό τους. Ακόμα κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ φώναζαν περισσότερο. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά μας είναι πάντα εκεί για εμάς κι αυτό είναι απίστευτο και πολύ σημαντικό».

Για τη συνέχεια: «Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Έχουμε πρώτα το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη. Θα προετοιμαστούμε πρώτα γι' αυτό για να παρουσιαστούμε έτοιμοι.