Ξύπνησε μνήμες από... Πέτροβιτς ο Μπογκντάνοβιτς (vids)

Ξύπνησε μνήμες από... Πέτροβιτς ο Μπογκντάνοβιτς (vids)

Ξύπνησε μνήμες από... Πέτροβιτς ο Μπογκντάνοβιτς (vids)

bet365

O Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/3) την καλύτερη του εμφάνιση στο ΝΒΑ, σημειώνοντας 44 πόντους στη νίκη των Νετς επί των Σίξερς, με τον Κροάτη να ισοφαρίζει το ιστορικό ρεκόρ πόντων του Ντράζεν Πέτροβιτς.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς θα μνημονεύει για πάρα πολύ καιρό την αναμέτρηση των Μπρούκλιν Νετς απέναντι στους Σίξερς τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/3), μιας και πραγματοποίησε την πιο παραγωγική εμφάνιση τόσο της παρουσίας του στο ΝΒΑ, όσο και της καριέρας του γενικότερα.

Ο Κροάτης φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 44 πόντους (17/27 δίπ., 4/9 τριπ., 6/7 βολ.) 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ και πέρα από το νέο προσωπικό ρεκόρ πόντων (το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ ήταν 28 πόντοι), ισοφάρισε και την καλύτερη επιθετική συγκομιδή μη Αμερικανού παίκτη στην ιστορία των Νετς, την οποία κατέχει ο Ντράζεν Πέτροβιτς από τη σεζόν 1992-93.

Συγκεκριμένα, ο «Μότσαρτ» είχε πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με αυτή του συμπατριώτη του στις 24 Ιανουαρίου του 1993 στην αναμέτρηση των Νιου Τζέρσι Νετς με τους Ρόκετς και σίγουρα η τρομερή εμφάνιση του Μπογκντάνοβιτς τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/3) ξύπνησε στο Barclays Center μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της ομάδας, δίνοντας μια μικρή δόση χαράς στους φιλάθλους, μιας και τα φετινά αποτελέσματα του συνόλου του Τόνι Μπράουν είναι απογοητευτικά (19-48). Παράλληλα αυτή ήταν και η πιο παραγωγική βραδιά παίκτη των Νετς από το 2012 και τους 57 πόντους που είχε σημειώσει ο Ντερόν Ουίλιαμς.

«Πραγματικά δεν γνώριζα ότι ο Ντράζεν Πέτροβιτς είχε σκοράρει 44 πόντους. Είχα την εντύπωση πως το ρεκόρ του θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, οπότε τώρα που το έμαθα νιώθω πραγματικά υπερήφανος που κατάφερα να ισοφαρίσω ένα δικό του ρεκόρ. Προσπάθησα να πετύχω ακόμα περισσότερους πόντους, όμως όταν είδα ότι έχασα μερικά συνεχόμενα σουτ, είπα στον εαυτό πως και οι 40 πόντοι είναι καλή συγκομιδή», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Κροάτης, ο οποίος συμπτωματικά πέτυχε τους ίδιους πόντους με τον αριθμός της φανέλας του.

Από την πλευρά του ο Μπρουκ Λόπεζ τόνισε πως δεν ξαφνιάστηκε από το κατορθώματα του συμπαίκτη του: «Για τέτοιου είδους εμφανίσεις είναι ικανός ο Μπόγιαν. Δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι. Τον έχουμε δει να παίρνει «φωτιά» και στο παρελθόν, όμως σε αυτό το παιχνίδι έμοιαζε πιο «καυτός» από ποτέ».

Για την ιστορία, ο Μπογκντάνοβιτς, που διανύει τη δεύτερη του σεζόν στον «μαγικό» κόσμο, μετρά 10.5 πόντους (43.8% δίπ., 37.7% τριπ.), 3.3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 66 παιχνίδια (26 βασικός) με τους Νετς την τρέχουσα σεζόν.

Θυμηθείτε την εμφάνιση του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς απέναντι στους Σίξερς:

Θυμηθείτε την εμφάνιση Ντράζεν Πέτροβιτς απέναντι στους Ρόκετς:

 

NBA Τελευταία Νέα