Πάρκερ και γαλλική λίγκα πάνε κόντρα στη FIBA!

Πάρκερ και γαλλική λίγκα πάνε κόντρα στη FIBA!
«Όχι» στη FIBA και «ναι» στην Ευρωλίγκα και το EuroCup, είπε η γαλλική ομοσπονδία και οι ιδιοκτήτες των ομάδων του γαλλικού πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων και ο Τόνι Πάρκερ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη χώρα, οι ιδιοκτήτες των ομάδων αποφάσισαν πως είναι καλύτερο για το μέλλον του αθλήματος στην Γαλλία να παραμείνουν στο πλευρό της Ευρωλίγκας.

«Οι ομάδες της LNB δε θέλουν να δεσμευθούν σε μια διοργάνωση που η κορυφαία ομάδα της θα είναι η 41η της Ευρώπης», αναφέρει ανακοίνωση.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του προέδρου της Βιλερμπάν και παίκτη των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ.

«Μετά από συζητήσεις με την ομοσπονδία, τον πρόεδρό της, το κοινό μας, τους χορηγούς μας και τους παίκτες μας, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο FIBA Europe Cup (σ.σ: φέτος), ωστόσο δεν ήταν στα πλάνα μας να παραμείνουμε στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το πρότζεκτ και το επίπεδο της Ευρωλίγκας ήταν και θα είναι πάντα η φιλοδοξία μας. Σύμφωνα πάντα με τον στόχο μας, διατηρούμε την θέλησή μας να συμμετέχουμε στην Ευρωλίγκα ή το EuroCup, τα οποία είναι αυτή τη στιγμή η ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε γνωρίζοντας τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχουμε από τις αρχές. Το γαλλικό μπάσκετ πρέπει πάντα να συμμετέχει στις κορυφαίες διοργανώσεις και επειδή το μέλλον του είναι προτεραιότητά μου, επιλέγουμε την Ευρωλίγκα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Τόνι Πάρκερ.

Η γαλλική ομοσπονδία πάντως ήταν από τις πρώτες που τάχθηκαν στο πλευρό της FIBA όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το Champions League.

Το... σχίσμα στο γαλλικό μπάσκετ είναι το πρώτο κρούσμα εντός συνόρων σε κάποια χώρα μέχρι στιγμής.