Έτσι θα 'χει η Ευρωλίγκα, ενημερώθηκε για EuroCup ο Άρης, απούσα η ΑΕΚ

Γιάννης Ράμμας
Έτσι θα 'χει η Ευρωλίγκα, ενημερώθηκε για EuroCup ο Άρης, απούσα η ΑΕΚ
Η Ευρωλίγκα υποδέχθηκε (14/3) τις ομάδες στη Βαρκελώνη, όπου συζήτησαν πώς θα συμπληρώνεται το νέο σύστημα διεξαγωγής, παρών ήταν κι ο Άρης για τη σχετική ενημέρωση για το EuroCup, δεν ταξίδεψε η ΑΕΚ.

Με 11 ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα. Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο & Ζαλγκίρις Κάουνας) να 'χουν σίγουρη θέση στο 10ετές πλάνο της διοργανώτριας αρχής και την κάτοχο του EuroCup να τις αυξάνει στις 12, ένα απ' τα βασικά θέματα της συνάντησης ήταν πώς θα συμπληρώνεται το παζλ αρχής γενομένης απ' την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Η ABA Liga (Αδριατική Λίγκα), η Bundesliga (Γερμανία), η ACB (Ισπανία) κι η VTB League είναι οι συνεργαζόμενες λίγκες και πλέον αναμένονται οι προτάσεις για τ' απαιτούμενα κριτήρια χορήγησης άδειας.

Η... επιπλέον ισπανική ομάδα θα κάνει παρέα στις υπόλοιπες απ' το 2017, αφού το νέο σύστημα θα κάνει... τζάμπολ με μία wild card.

Απ' τις εν λόγω λίγκες θα προέρχονται τουλάχιστον 3 ομάδες για το νέο EuroCup σε βάθος 4 χρόνων, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα 'ναι... ρεζερβέ απ' αυτές της Ελλάδος, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας και της Γαλλίας μεταξύ άλλων. Αυτός ήταν ένας απ' τους λόγους παρουσίας του Άρη, τον οποίο η Ευρωλίγκα προσπαθεί να (μετα)πείσει να μη... μετεγγραφεί στη FIBA. Η Ευρωλίγκα είχε αποστείλει πρόσκληση και στην ΑΕΚ, αλλά, παρά την αρχική πρόθεσή της, απείχε απ' τη συνάντηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.