Χίμκι - Μπαρτσελόνα 75-61 (vid)

Χίμκι - Μπαρτσελόνα 75-61 (vid)
Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε η Χίμκι που επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 75-61 για την 9η αγωνιστική και ισχυροποίησε τη θέση της στην μάχη για πρόκριση από τον ΣΤ΄ όμιλο.

Η ρωσική ομάδα έφτασε τις 5 νίκες στον ΣΤ' όμιλο και παρέμεινε μόνη στην 4η θέση, αφήνοντας μια νίκη πίσω την Μπαρτσελόνα (4-5). Η Χίμκι θα μπορούσε να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 17 πόντων που είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι.

Όσον αφορά στην απόδοση των Ελλήνων, ο Στράτος Περπέρογλου είχε 7 πόντους (2/7 προσπάθειες, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 1 λεπτό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Χίμκι μπήκε από πολύ νωρίς πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε από το ημίχρονο με 48-29. Στη συνέχεια έχασε τον εκπληκτικό ρυθμό της και η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μειώσει και να... σώσει τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δυο πόντων, 7 λιγότερα λάθη από τη Μπαρτσελόνα και 10 περισσότερες ασίστ και έτσι δε δυσκολεύθηκαν να φτάσουν στη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο Χάνεϊκατ για την Χίμκι, που τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ νταμπλ, καθώς είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 25 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος σε 24 λεπτά δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε κάποιο σουτ, έχοντας 0/8, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 6 πόντους, όλους από τη γραμμή των βολών.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το δυναμικό ξεκίνημα της Χίμκι που δεν επέτρεψε στη Μπαρτσελόνα να ελπίζει σε κάτι παραπάνω από τη διατήρηση της διαφοράς του πρώτου αγώνα. Η Χίμκι προηγήθηκε με 10 (24-14) στο 10' και με 19 στο ημίχρονο, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Χίμκι τη νίκη που της δίνει προβάδισμα για την κατάληψη μιας εκ των πρώτων 4ων θέσεων του ομίλου, ενώ η Μπαρτσελόνα το ότι δεν έχασε τη διαφορά των 17 πόντων που είχε νικήσει στο πρώτο ματς.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι φιλοξενούμενοι τα πάρα πολλά λάθη (18), ενώ οι γηπεδούχοι τα άσχημα ποσοστά σε βολές (57%) και τρίποντα (23%)

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 48-29, 61-43, 75-61