Μπάμπεργκ - Ρεάλ Μαδρίτης 86-90 (vid)

Μπάμπεργκ - Ρεάλ Μαδρίτης 86-90 (vid)
Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι η Ρεάλ «απέδρασε» με το «διπλό» από την έδρα της Μπάμπεργκ επικρατώντας με 90-86 της γερμανικής ομάδας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δυσκολεύθηκε πάρα πολύ και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Μπάμπεργκ στη φάση του ΤΟΡ 16, ωστόσο κατάφερε να πανηγυρίσει μια πάρα πολύ σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας.

Έτσι η Ρεάλ έφτασε τις 5 νίκες στον όμιλο, ενώ αντίθετα, η Μπάμπεργκ έχασε πολύτιμο έδαφος στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς γνώρισε την 5η ήττα της.

«Μοιραίος» για τη γερμανική ομάδα ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να της δώσει προβάδισμα, ωστόσο αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο με το σκορ στο 86-88, 48" πριν το τέλος, ενώ καθοριστικό ήταν και το κόψιμο του Αγιόν στον Ουοναμέικερ στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων.

Κατά τα άλλα ο Έλληνας γκαρντ είχε θετική παρουσία, καθώς στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 9 πόντους (3/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα) και 4 ασίστ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ρεάλ είχε καλύτερα ποσοστά στα σουτ δυο πόντων (63%/50%), 6 περισσότερα ριμπάουντ και 7 παραπάνω ασίστ. Στα τελευταία λεπτά εκμεταλλεύθηκε την ευστοχία της από τη γραμμή των βολών, αλλά και το γεγονός πως στις δυο τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις της Μπάμπεργκ είχε δυο φάουλ να δώσει.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος σε 31 λεπτά είχε 21 πόντους με 1/2 δίποντα, 6/8 τρίποντα και 1/1 βολή, μαζεύοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντάνιελ Τάις, ο οποίος στα 22 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ είχε 4 πόντους με 0/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 1/2 βολές, ενώ είχε 1 λάθος και 4 φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το ξέσπασμα της Μπάμπεργκ στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, που έτρεξε επί μέρους 12-2 σε 2:30' και έκανε το 65-74, 77-76 επιστρέφοντας για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ρεάλ τη σημαντική εκτός έδρας νίκη και τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, ενώ η Μπάμπεργκ το 86% στις βολές, αλλά και το ότι διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Μπάμπεργκ την αδυναμία της να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος, ενώ η Ρεάλ την εμφάνιση του Ρίβερς που είχε -3 ράνκινγκ σε 17 λεπτά συμμετοχής.