Euroleague: Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε στις 21:15

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε στις 21:15
Παναθηναϊκός και Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγραψαν ιστορία μαζί, ωστόσο απόψε (21:15/Novasports 2) θα είναι... εχθροί για 40 λεπτά στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής του TOP 16 της Euroleague.

Τις δύο προηγούμενες φορές που ο «Ζοτς» επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ ως αντίπαλος τα τελευταία χρόνια γνώρισε την ήττα κι ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί σε κάτι ανάλογο και φέτος. Βέβαια, το έργο του «Τριφυλλιού» μόνο εύκολο δεν αναμένεται και το λέμε αυτό διότι η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο TOP 16!

Στο... καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Παππά και Χαραλαμπόπουλος, ωστόσο θα έχει κανονικά στη διάθεση του -για πρώτη φορά στη Euroleague- τους Χέινς και Ουίλιαμς, ενώ είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κι ο Χάντερ! Από την άλλη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κώστα Σλούκα και Πέρο Άντιτς...

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρειάζεται 28 πόντους για να πιάσει τον Νίκολα Βούσιτς στην 6η θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Euroleague. Ο 3D έχει 2.416 πόντους.
*Ο Νικ Καλάθης μετράει τουλάχιστον 1 κλέψιμο σε 13 σερί ματς στη διοργάνωση.
*Τζέιμς Γκιστ και Γιαν Βέσελι ήταν συμπαίκτες τη σεζόν 2010-11 στην Παρτιζάν.
*Ο Τζέιμς Φελντέιν έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στις 14 από τις 15 τελευταίες του συμμετοχές στη Euroleague.
*Ο Μαρκέζ Χέινς έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα 7 τελευταία του ματς στη διοργάνωση, ενώ έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 8 πιο πρόσφατα παιχνίδια.
*Κανείς παίκτης της Φενέρμπαχτσε δεν έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα ματς της Euroleague φέτος!
*Ο Εκπέ Ούντο μετράει τουλάχιστον 1 τάπα στα 13 από τα 14 πιο πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Μπόμπι Ντίξον έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στις 13 από τις 14 πιο πρόσφατες συμμετοχές του στη Euroleague.

«Οι παίκτες που έχει φέτος είναι απίστευτοι, μ' εμπειρία απ' το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα. Αυτό είναι κάτι που ο κόουτς Ομπράντοβιτς γνωρίζει πώς να το ενώσει. Έχουν γκαρντ με αθλητικότητα και τα πόδια που την κατατάσσουν, αν όχι πρώτη, ανάμεσα στις πρώτες 3 στον τομέα "αθλητικότητα" στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Τα συναισθήματα είναι πάντα ίδια. Δεν είναι απαραίτητο να τα επαναλάβω. Το παιχνίδι δεν είναι τόσο κρίσιμο, γιατί έχουμε ακόμα επτά παιχνίδια. Το διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νέους παίκτες στη διάθεσή του και είναι εντελώς διαφορετική ομάδα. Εχουμε πρόβλημα όσον αφορά την συσσωρευμένη κούραση, καθώς δώσαμε τέσσερα παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα σε επτά ημέρες, ενώ έχουμε δύο σημαντικούς παίκτες εκτός, τον Πέρο Αντιτς και τον Κώστα Σλούκα, όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας», ανέφερε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ