Παπαθεοδώρου: «Αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας της ομάδας»

ΑΕΚ - ΚΗΦΙΣΙΑ 76-73

Παπαθεοδώρου: «Αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας της ομάδας»

Παπαθεοδώρου: «Αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας της ομάδας»

Η Κηφισιά μπορεί να μην τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του που βρήκαν τη δύναμη να επιστρέψουν από το -17.

Ο τεχνικός της Κηφισιάς ανέφερε για την ήττα από την ΑΕΚ: «Ήρθαμε για να παίξουμε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που έχει αρχίσει και βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει τα ματς πρώτα απ' όλα βασιζόμενη στην άμυνά της. Είχαμε συζητήσει και θέλαμε να ξεπεράσουμε την πίεση. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό για εμάς, πετύχαμε σχεδόν 40 πόντους περιορίζοντας μέχρι ενός σημείου την ΑΕΚ. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Για να φανούμε ανταγωνιστικοί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε διαφορετική στο δεύτερο μέρος και βρήκε λύσεις, δημιουργώντας μια διαφορά που στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, που για εμάς ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Βρήκαμε τις ψυχικές και τις σωματικές δυνάμεις παίζοντας καλύτερα. Εκμεταλλευτήκαμε τη χαλάρωση της ΑΕΚ και παραλίγο να στείλουμε το παιχνίδι στην παράταση. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος και για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση που επιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς συνεχίζουμε και έχουμε δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι το Σάββατο.

Τελευταία στιγμή μάθαμε ότι ο Σμιθ δεν θα παίξει. Το κομμάτι με το χαμηλό σχήμα και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος μας έδωσε τα πλεονεκτήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρήσαμε πως θα μας πιέσει πολύ η ΑΕΚ και γι αυτό συνεχίσαμε το σχήμα που τελειώσαμε. Παίξαμε πολύ περιφερειακό μπάσκετ, αλλά είχαμε λίγες συγκεκριμένες λύσεις. Ανεξαρτήτως προσώπων αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας και το πνεύμα της ομάδας».

Για τον Πόποβιτς: «Ο Πόποβιτς δέχτηκε μια αγκωνιά, αλλά τώρα έκανε κάποια ράμματα και είναι καλά».

Ο Ντάστιν Χογκ από την πλευρά του: «Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε επιθετικά από την αρχή και πήραμε προβάδισμα. Στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαμε νωθροί. Η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε και οι παίκτες της έβαλαν μεγάλα σουτ. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε στο παιχνίδι και τα καταφέραμε, αλλά είχαμε μια.. τρύπα στο τρίτο δεκάλεπτο και φάνηκε πως η προσπάθεια δεν έφτασε».

Best of internet