«Δεν ασχολήθηκα ποτέ, με το αν φεύγω ή όχι!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Δεν ασχολήθηκα ποτέ, με το αν φεύγω ή όχι!»
Ο Σάσα Πάβλοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για την σταθερή βελτίωση που παρουσιάζει τελευταία ο Παναθηναϊκό και ο Μαρκέζ Χέϊνς για το πως έζησε το σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ, τον ρόλο του και την εικόνα του “τριφυλλιού”.

Δεν ξέρουμε αν ο Μαυροβούνιος φόργουορντ μπαίνει στην διαδικασία να μάθει τι γράφουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ή αν χρησιμοποιηθεί το google translator, για να μεταφράζει το περιεχόμενο των ρεπορτάζ της ομάδας του στις ιστοσελίδες του internet, αλλά αν το έκανε, σίγουρα την εβδομάδα μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πρέπει να βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Για αρκετές μέρες, άλλωστε, το όνομά του (όπως και αυτό του Κούζμιτς) “έπαιζε” δυνατά στους υποψηφίους για αποχώρηση από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, έστω κι αν όλοι στην ομάδα, δεν έπαψαν στιγμή να τον στηρίζουν!

Ο Σάσα Πάβλοβιτς μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει με τις έως τώρα εμφανίσεις του, η εμπειρία του, ωστόσο και η μπασκετική του αντίληψη, δεν μπορούν περάσουν απαρατήρητες και του επιτρέπουν να δίνει λύσεις κοντά και μακριά από το καλάθι. Όπως και στο καθοριστικό παιχνίδι με την Εφές Αναντολού, που ο 32χρονος με την δεκαετή θητεία στο ΝΒΑ, είχε θετική παρουσία (9π., 1ασ. & 1κλ.) παρ' ότι αγωνίστηκε χωρίς να έχει ξεπεράσει πλήρως έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό.

«Κατά βάθος, ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε!»

Το gazzetta.gr μίλησε μαζί του μετά την 5η συνεχόμενη νίκη των “πρασίνων” σε Ελλάδα και Ευρώπη και την 3η σερί στην Ευρωλίγκα και ο πρώην διεθνής με την φανέλα της Εθνικής Σερβίας, δήλωσε ότι η ήττα από στο ΣΕΦ, έσφιξε τα λουριά στην ομάδα και παρ' ότι θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, έφερε και ευεργετικά αποτελέσματα. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι προφανές, ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς. Σε καθένα από τα τελευταία παιχνίδια, που παίζουμε ομαδικό μπάσκετ, αποδεικνύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε ψηλά! Δουλεύουμε πολύ σκληρά σαν σύνολο στην άμυνα και στην επίθεση και αυτός είναι ο κύριος λόγος αυτού του νικηφόρου σερί... Αυτή η νίκη προσθέτει απλά λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση, γιατί κατά βάθος ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε και το τελευταία το δείχνουμε πιο συχνά! Ξέρουμε καλά ότι έχουμε ποιότητα και ταλέντο, ότι δεν μας άξιζε η εικόνα που παρουσιάσαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έχουμε στρωθεί στη δουλειά, για να μην ξαναδώσουμε ποτέ τέτοιο δικαίωμα!», μας είπε αρχικά, ο επί πέντε χρόνια συμπαίκτης του ΛεΜπρόν Τζέϊμς στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, πριν τον ρωτήσουμε για το πως εξέλαβε όλον αυτόν το θόρυβο που έγινε γύρω από το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του.

Τι απαντά στις φήμες για την απομάκρυνσή του

«Πραγματικά δεν με απασχολούν τέτοιου είδους συζητήσεις ή φήμες, όπως θέλετε πέστε τις... Άλλωστε αυτά είναι πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω και η δουλειά μου είναι να είμαι στο γήπεδο και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, να δίνω καθημερινά τον καλύτερό μου εαυτό για τον Παναθηναϊκό. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει! Προσωπικά δεν με επηρεάζουν καθόλου τέτοιες καταστάσεις.», υπερθεμάτισε, τονίζοντας ότι δεν ενοχλήθηκε καθόλου από την απόκτηση ενός παίκτη (Έλιοτ Γουίλιαμς), που αγωνίζεται στην θέση του. «Και βέβαια, όχι! Κάθε προσθήκη που γίνεται, αποσκοπεί στην βελτίωση της ομάδας και από τη στιγμή που η ομάδα αποφάσισε την απόκτησή του, σημαίνει ότι θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι! Οπότε για ποιο λόγο να είμαι δυσαρεστημένος;», αναρωτήθηκε ο Σάσα Πάβλοβιτς πριν μας αποχαιρετήσει...

«Άλλο πράγμα να είσαι γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ!»

Ακριβώς απέναντί του, βρισκόταν ο νεοαποκτηθείς Μαρκέζ Χέϊνς, που με τόσες κάμερες και τόσους δημοσιογράφους μέσα στα αποδυτήρια, έδειχνε λίγο έξω από τα νερά του. Αυτό άλλωστε, ήταν το τελευταίο ματς της Ευρωλίγκα, στο οποίο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής γι' αυτό και αραιά και που, έριχνε κλεφτές ματιές στις “ηλεκτρισμένες” κερκίδες του γηπέδου. «Σ' ένα τάϊμ-άουτ, όταν προηγούμαστε με 10 πόντους, κοίταξα λίγο προς τις κατάμεστες κερκίδες και τα 'χασα! Είναι τέτοια η ώθηση που δίνουν οι φίλαθλοι, ειδικότερα όταν το γήπεδο είναι σχεδόν κατάμεστο, που το πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ είναι πραγματικά πολύ ισχυρό! Ανυπομονώ να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι ως γηπεδούχος και να ζήσω μέσα από το παρκέ αυτή την εκπληκτική υποστήριξη!», μας εξομολογήθηκε ο πρώην παίκτης της Μακάμπι και της Σάσαρι, που μετά από αρκετές προπονήσεις αλλά και συζητήσεις με τον “Σάλε” και τους συνεργάτες του, έχει αρχίσει να μπαίνει στο πετσί του ρόλου του στους “πράσινους”.

«Ο ΠΑΟ έχει στοιχεία, που επιτρέπουν αισιοδοξία!»

«Αυτό που βλέπω ότι χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή, είναι ένας ακόμη καλός χειριστής στην περιφέρεια, που να μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, να πάρει κάποιες προσπάθειες και να παίξει άμυνα, όταν παρουσιαστούν δυσκολίες, όπως η κούραση του Νικ (σ.σ.: Καλάθης) ή οι ενοχλήσεις του Διαμαντίδη. Γενικά να ελαφρύνω λίγο την πίεση από τους ώμους τους και να αναγκάσω τις αντίπαλες άμυνες, να μην τους πιέζουν τόσο πολύ. Πιστεύω ότι είμαστε ένα συμπαγές σύνολο που παίζει ομαδικά κι αυτό είναι βασικός κανόνας για μία επιτυχημένη πορεία. Θα έρθουν κακές εμφανίσεις, άστοχες βραδιές, θα γίνουν λάθη, το θέμα είναι να έχεις ενέργεια, μαχητικότητα και ομαδικό πνεύμα, στοιχεία που στον Παναθηναϊκό, μαζί με την ποιότητα, υπάρχουν σε μεγάλες δόσεις. Όλα τα τα υπόλοιπα βελτιώνονται! Αυτό που δεν διδάσκεται είναι η καρδιά και η διάθεση για προσπάθεια, που χαρακτηρίζει όλα τα παιδιά... Γι' αυτό είμαι και αισιόδοξος άλλωστε...», κατέληξε ο 29χρονος Αμερικανός point-guard, με την 6ετή επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη (Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισραήλ)