Η λίστα των ομάδων του Champions League, 3 εκπροσώπους η Ελλάδα (pics)

Η λίστα των ομάδων του Champions League, 3 εκπροσώπους η Ελλάδα (pics)
H σερβική Blic δημοσιεύει το προσχέδιο με τις θέσεις που θα δικαιούται κάθε χώρα στο Champions League της FIBA με την Ελλάδα να έχει τρεις συμμετοχές.

Σύμφωνα μ' αυτό, συνολικά 32 θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, με τις Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία να έχουν από 3 εκπροσώπους.

Οι 24 θα πηγαίνουν κατευθείαν στη φάση των ομίλων, ενώ ακόμη 8 θα παίρνουν τη θέση τους μέσω προκριματικών φάσεων.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ έχουν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην διοργάνωση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνίζονται εκεί την επόμενη σεζόν.

Πηγή: http://sport.blic.rs

Μάλιστα, τη Δευτέρα (8/2) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της FIBA στο Μόναχο (παρούσα και η ΑΕΚ), στην οποία δε θα δώσει το παρών ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, παρότι είχε προσκληθεί από τη FIBA.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, στο πλαίσιο του ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί με την FIBA, κάλεσε με επιστολή τον Πάτρικ Μπάουμαν της FIBA στη Βαρκελώνη προκειμένου οι δυο πλευρές να συζητήσουν για το πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

Ουσιαστικά, ο Ισπανός «παραπονιέται» στην επιστολή του για το γεγονός πως η FIBA δεν απάντησε ποτέ στο κάλεσμά του για διάλογο και ως... αντίποινα αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόσκληση της FIBA για συνάντηση στο Μόναχο.

Πρόσφορο έδαφος για ενδεχόμενη συνεργασία δύσκολα θα υπάρξει και όπως όλα δείχνουν την επόμενη σεζόν θα λάβουν χώρα δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.