Σφαιρόπουλος: «Δε θα πάρουμε παίκτη, η μεταγραφολογία μάς κάνει κακό» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σφαιρόπουλος: «Δε θα πάρουμε παίκτη, η μεταγραφολογία μάς κάνει κακό» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το ματς του Ολυμπιακού με τη Χίμκι (05/02-21:45) και παρακάλεσε να μην υπάρχει μεταγραφολογία αφού αφενός δε θα αποκτηθεί παίκτης και αφετέρου κάνει κακό στην ομάδα ο θόρυβος που δημιουργείται. Πιθανή επιστροφή του Χάκετ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Χίμκι και η νίκη αποτελεί μονόδρομο αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο ματς με τους Ρώσους, στην κατάσταση των δικών του παικτών και στην πιθανή επιστροφή του Ντάνιελ Χάκετ.

Ο προπονητής των Πειραιωτών μίλησε...

Για το ματς με τη Χίμκι: «Η Χίμκι είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα αφού έχει 4 νίκες και είναι πρώτη σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Προερχόμαστε από 3 ήττες και θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Χρειαζόμαστε τη νίκη και θα κάνουμε το παν για να το πετύχουμε. Οι αντίπαλοι έχουν ποιότητα και ικανότητα να... σκοτώσουν οποιοδήποτε αντίπαλο. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, έχουμε κι εμείς μεγάλη ποιότητα. Το έχουν καταλάβει και οι παίκτες πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε»

Για τα αγωνιστικά... κλειδιά του ματς: «Σημαντικό να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να να παίξουμε άμυνα. Είναι καλοί μπροστά, αλλά και στην άμυνα τους αρέσει να κυνηγούν το κλέψιμο ή το κόψιμο και να βγάζουν αιφνιδιασμούς. Και στις δύο πλευρές του παρκέ η Χίμκι έχει ιδιαίτερες δυνατότητες. Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε. Θέλουμε ο κόσμος με φωνή να αποτελέσει τον έκτο παίκτη και να μας σπρώξει στη νίκη»

Για τη μεταγραφολογία που ακούγεται: «Μη γράφετε για παίκτες. Δεν πρόκειται να συμβεί. Δε θα αλλάξουμε τίποτα. Χρειαζόμαστε ηρεμία και ασχολούμαστε μόνο με τα αγωνιστικά θέματα και κοιτάμε πως θα παίξουμε καλύτερα. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες, τον τρόπο δουλειάς και πόσο πολύ δουλεύουν στις προπονήσεις. Όλοι έχουν επιλεγεί για να βοηθήσουν να φτάσουμε στους στόχους. Σας παρακαλώ να μη γράφετε για παίκτες γιατί μας κάνει κακό».

Για τη θέση της Χίμκι στον όμιλο: «Όταν μία καλή ομάδα παίζει χωρίς πίεση, βλέπει το καλάθι σα βαρέλι. Έχει παίκτες που έπαιζαν στο ΝΒΑ, φύσει επιθετικοί και σκόρερ. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο και να τους βγάλουμε από το ρυθμό που μπορούν να βρουν στην επίθεσή τους».

Για την κατανομή των ρόλων: «Είναι δύσκολο, γιατί μπαίνει ο ένας βγαίνει ο άλλος. Χρειάζεται χρόνος να αναπροσαρμοστούν οι ρόλοι. Μας έχει κοστίσει αυτό γιατί είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία ώστε η μετάβαση από τη μία κατάσταση στην άλλη να γίνεται ομαλά. Θέλουμε να μην υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που θα επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της ομάδας και για αυτό σας παρακάλεσα να μη γράφετε για παίκτες που φεύγουν ή έρχονται».

Για τον Χάκετ: «Ο Χάκετ θα δοκιμάσει να κάνει προπόνηση. Χθες έκανε ατομικό και σήμερα θα δούμε. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί θα έχει ο Όντομ το ρόλο του. Με τον Αρκαδικό είδαμε τον Όντομ πιο πολύ στον άσσο και με μεγάλο χρόνο συμμετοχής ώστε να δει τι χρειαζόμαστε. Ο Χάκετ πάντως μπορεί να υπάρξει περίπτωση να μας βοηθήσει. Θα το δούμε στην προπόνηση»

Για τον Παπανικολάου: «Με τη συμμετοχή του Παπανικολάου προσθέσαμε ένα ποιοτικό παίκτη στο ήδη ποιοτικό ρόστερ. Ο τρόπος παιχνιδιού μας επιβάλλει ενέργεια και προσθέσαμε ένα τέτοιο κορμί σε άμυνα κι επίθεση. Υπάρχει εμπιστοσύνη και θα καλύψουμε το κενό του Γιανγκ εκ των έσω. Δε γίνεται να βρούμε τώρα ποιοτικό ψηλό».

Για την επιστροφή του Λοτζέσκι: «Ο Λοτζέσκι μαζί με τον Χάντερ αποτελούν μαζί με τους τρεις Ελληνες τον βασικό κορμό του Ολυμπιακού. Η απουσία του Ματ μάς στοίχισε. Έχει ποιότητα και μπορεί επίσης να απεγκλωβίσει τους συμπαίκτες του. Δεν τον αφήνεις αφύλαχτο όταν ξέρεις ότι σουτάρει καλά. Η αντίπαλη άμυνα θα μας αντιμετωπίσει διαφορετικά τώρα με τον Λοτζέσκι στο γήπεδο. Θα μας βοηθήσει με την επιστροφή του».