Βεζένκοφ: «Είμαι… πρωτάρης, φυσικά κι έχω άγχος» (vid)

Βεζένκοφ: «Είμαι… πρωτάρης, φυσικά κι έχω άγχος» (vid)

Φάνης Παναγιώτου
Βεζένκοφ: «Είμαι… πρωτάρης, φυσικά κι έχω άγχος» (vid)
Η Euroleague έκανε… focus στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος μίλησε για την έως τώρα πορεία του στο μπάσκετ, όπως και για την πρώτη του χρονιά στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Τι είπε για τον… είδωλο του; Πώς κατέληξε στον Άρη; Έχει άγχος στη Μπαρτσελόνα; Ο Σάσα Βεζένκοφ για… όλους και για όλα!

«Ο πατέρας μου. Ήταν το είδωλό μου, μου δίνει συμβουλές σε κάθε παιχνίδι μου. Αυτός και η αδερφή μου με ενέπνευσαν να παίξω μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν και αυτός είναι περήφανος για μένα», απάντησε ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα σε ερώτηση σχετικά με τον άνθρωπο που τον... έκανε ν' ασχοληθεί με το μπάσκετ κι εν συνεχεία συμπλήρωσε: «Ήταν ένας θρύλος στη Βουλγαρία και η αδερφή μου παίζει την τελευταία δεκαετία στην Κύπρο. Γεννηθήκαμε στην Κύπρο οπότε μαζί με τη Βουλγαρία είναι οι πατρίδες μας, όπως και η Ελλάδα».

Μοιάζει με τον πατέρα του ο πρώην φόργουορντ του Άρη; «Δεν είμαστε ίδιοι παίκτες γιατί αυτός επεδίωκε περισσότερο την επαφή μέσα στο "ζωγραφιστό" ενώ εμένα μου αρέσει να παίζω περισσότερο στην περιφέρεια και έξω από τη ρακέτα», απάντησε ο Σάσα.

Για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, ανέφερε: «Πήγα στην Ελλάδα, ήθελα να πάω σε μια χώρα που ασχολείται περισσότερο με το μπάσκετ από την Κύπρο. Στα 15 μου χτύπησα την πόρτα του Άρη αλλά δεν με ήξεραν οπότε δεν με πήραν. Προσπάθησα να γραφτώ σε σχολή και λίγο πριν υπογράψω με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του Άρη και μου είπε ότι με θέλουν και φυσικά δεν μπορούσα να πω όχι...»

Ο Βεζένκοφ παραδέχτηκε ακόμα πως έχει άγχος ως rookie στη Euroleague: «Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Euroleague και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος ενός τόσο μεγάλου οργανισμού όσο η Μπαρτσελόνα και θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Φυσικά και έχω πολύ άγχος γιατί είμαι "πρωτάρης" και όλοι μου η οικογένεια είναι πολύ περήφανη!»