Θα δούμε σε λίγα χρόνια... 3 Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ; (pics)

Θα δούμε σε λίγα χρόνια... 3 Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ; (pics)

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ και πλέον, μαζί με τον Γιάννη περιμένουν τον Κώστα για να βαδίσουν στα βήματα των οικογενειών Μπάρι και Ζέλερ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε το όνειρό του πραγματικότητα τις προάλλες όταν πάτησε στο παρκέ του MSG για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την παρουσία του αδερφού του, Γιάννη, στους Μιλγουόκι Μπακς την τελευταία τριετία, έκαναν τους αδερφούς Αντετοκούνμπο μόλις το 3ο «ζευγάρι» από την Ευρώπη που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Το πρώτο, φυσικά, ήταν οι αδερφοί Γκασόλ. Ο Πάου και ο Μαρκ είναι πιθανότατα τα δυο πιο επιτυχημένα αδέρφια στην ιστορία του αθλήματος. Εκτός του ότι παίζουν και πρωταγωνιστούν παράλληλα στο ΝΒΑ, είναι και οι μοναδικοί που έχουν καταφέρει να είναι στη βασική πεντάδα του All Star Game.

Η καριέρα τους είναι εξαιρετική με τον Πάου να έχει κατακτήσει δύο τίτλους ΝΒΑ με τους Λέικερς. Ο Μαρκ από την πλευρά του, θεωρείται ένας από τους πιο άρτιους, τεχνικά, ψηλούς αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ, ενώ έχει αναδειχθεί και κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος.

Το έτερο ζευγάρι έρχεται από τη Σλοβενία και ακούει στο όνομα (στο επίθετο βασικά) Ντράγκιτς. Πρώτος ο Γκόραν, ο οποίος αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 2008. Έχει περάσει από Σανς, Ρόκετς και Μαϊάμι Χιτ, έχοντας μάλιστα αναδειχθεί και πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν το 2014.

Η καριέρα του μικρού του αδερφού, Ζόραν, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με του Γκόραν, καθώς έπαιξε στους Σανς και Χιτ (μαζί με τον Γκόραν) για μια σεζόν, ενώ τώρα έχει επιστρέψει στην Ευρώπη και αγωνίζεται στη Χίμκι.

Αυτό σημαίνει πως οι Γκασόλ και οι Αντετοκούνμπο είναι τα μόνα ενεργά ζευγάρια αδερφών (από την Ευρώπη) στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή.

Η επιμονή του Θανάση...

Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δε θα γινόταν πραγματικότητα εάν ο Θανάσης είχε χάσει την πίστη στο όνειρό του.

Τα τελευταία τρία χρόνια πάλευε συνεχώς για μια θέση στο ΝΒΑ και παρέμενε στις ΗΠΑ και το NBDL, παρά τις πολλές προτάσεις που είχε από την ευρωπαϊκή αγορά.

Η επιμονή του δικαιώθηκε όταν κλήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 10 ημερών με τους Νικς στις 29 Γενάρη και παρότι η ομάδα της Νέας Υόρκης τον είχε «κόψει» από το ρόστερ της μερικούς μήνες νωρίτερα, χωρίς να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι.

Οι Μπάρι και ο μικρός Κώστας

Το ταλέντο στην οικογένεια Αντετοκούνμπο ρέει άφθονο, καθώς θεωρείται δεδομένο πως στο ΝΒΑ κάποια στιγμή θα αγωνιστεί και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, μικρότερος εκ των τριών αδερφών.

Ήδη συναρπάζει με τα όσα κάνει στα πρωταθλήματα λυκείων και πολλές φάσεις του έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Εάν όλα πάνε καλά για την οικογένεια Αντετοκούνμπο και ο Κώστας όντως δικαιώσει τις προσδοκίες και παίξει και αυτός στο ΝΒΑ, τα τρία αδέρφια θα έχουν πετύχει κάτι που έχει συμβεί μόλις μια φορά στο παρελθόν.

Μόνο η οικογένεια Μπάρι είχε τρία αδέρφια που έπαιξαν στο ΝΒΑ ταυτόχρονα. Ο λόγος για τους Τζον, Ντρου και Μπρεντ, οι οποίοι αγωνίστηκαν παράλληλα στο ΝΒΑ στα τέλη της δεκαετίας του 90 και τις αρχές του 2000.

Τρία αδέρφια που έχουν παίξει τουλάχιστον ένα παιχνίδι στο ΝΒΑ έχει και η οικογένεια Ζέλερ (Κόντι, Τάιλερ, Λουκ), αλλά δεν έχουν αγωνιστεί και οι τρεις ταυτόχρονα ακόμη.

 

NBA Τελευταία Νέα