Μπαρτσελόνα-Λαμποράλ Κούτσα 78-81 (vid)

Μπαρτσελόνα-Λαμποράλ Κούτσα 78-81 (vid)
Με κορυφαίο τον Μπουρούση και ήρωα τον Άνταμς η Λαμποράλ πήρε το θρίλερ κόντρα στη Μπαρτσελόνα με 81-78 για τον όμιλο του Ολυμπιακού.

Από τη στιγμή που συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων που απαρτίζουν τον όμιλο του Ολυμπιακού όλοι ήξεραν πως σχεδόν κάθε παιχνίδι θα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι.

Το ίδιο έγινε και σήμερα, με τη Λαμποράλ Κούτσα να «σπάει» την έδρα της Μπαρτσελόνα στην παράταση και να πανηγυρίζει την τρίτη της νίκη στο ΤΟΡ 16.

Για να φτάσει το παιχνίδι στο έξτρα 5λεπτο έπρεπε ο Άνταμς να ευστοχήσει σε μεγάλο τρίποντο 11" πριν το φινάλε και να κάνει το 70-70.

Εκεί, η Λαμποράλ ήταν πιο ψύχραιμη και πιο εύστοχη με αποτέλεσμα να υποχρεώσει τη Μπαρτσελόνα στην 3η της ήττα στο ΤΟΡ 16.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λαμποράλ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και διατηρούσε συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα της τάξεως των 6-8 πόντων. Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα έκανε την αντεπίθεσή της στο τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, οι Βάσκοι ήταν πιο εύστοχοι και πιο ψύχραιμοι και έτσι πανηγύρισαν τη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν και πάλι ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ είχε 24 πόντους (8/12 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/6 βολές), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κερδισμένα φάουλ σε 31 λεπτά.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος στα 13 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ δε σκόραρε, έχοντας 0/4 σουτ, ενώ είχε από ένα φάουλ και λάθος.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο 5λεπτο της 4ης περιόδου η Μπαρτσελόνα έκανε την αντεπίθεσή της, επέστρεψε από το -8 (53-61) και έφτασε ακόμη και να προηγηθεί με 3 (70-67) 20" πριν το τέλος. Παρόλα αυτά, ο Ντάριους Άνταμς με τρίποντο 11" πριν το φινάλε έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Λαμποράλ την πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το παιχνίδι και το 83% (15/18) στις βολές, ενώ η Μπαρτσελόνα τα λίγα λάθη (11) και την εξαιρετική εμφάνιση του Αμπρίνες.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Αμφότερες οι ομάδες την αστοχία τους από τα 6,75μ. Η μεν Μπαρτσελόνα σούταρε με 20% (5/24), ενώ η Λαμποράλ με 23% (4/17).