Ντιλέινι: «Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να μπει στο κεφάλι μου, αλλά μπήκα εγώ στο δικό του»

Γιάννης Ράμμας
Ντιλέινι: «Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να μπει στο κεφάλι μου, αλλά μπήκα εγώ στο δικό του»
Ο Μάλκομ Ντιλέινι μίλησε για τη μονομαχία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη νέα νίκη της Λοκομοτίβ Κουμπάν επί του Παναθηναϊκού (76-67) στο Κρασνοντάρ.

«Ήταν μία δύσκολη νίκη. Αρχίσαμε καλά απέναντι σε μία πολύ έμπειρη ομάδα χάριν στην πίεσή μας. Ανέκαμψαν, αλλά δείξαμε πόσο δυνατοί και καλοί είμαστε. Είχαμε 8-9 παίκτες κι όλοι έπρεπε να παίξουν για 30 λεπτά. Βγήκαν μπροστά ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Δείξαμε τι ομάδα είμαστε, νικώντας τον Παναθηναϊκό για τρίτη φορά και στην ουσία με 8 παίκτες. Ήταν δύσκολο σε μία τέτοια αναμέτρηση στο ΤΟΡ 16. Είναι καλό και δείχνει πόσο καλή ομάδα είμαστε» είπε απ' το Basket-Hall στη συνέντευξη Τύπου της 4ης αγωνιστικής του ε' ομίλου της Ευρωλίγκας ο 27χρονος Αμερικανός PG της Λοκομοτίβ Κουμπάν και συνέχισε μεταξύ άλλων για τη μονομαχία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την προσπάθειά του τελευταίου να τον επηρεάσει πνευματικά: «Προσπάθησε, αλλά νομίζω πως μπήκα εγώ στο δικό του. Είναι ωραία για εμένα. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Κι όταν παίκτες κάνουν τέτοια... Στην ουσία αυτός μ' έκανε να πάρω μπρος. Όταν άρχισε να μου μιλάει, ευστόχησα σε κάποια σουτ. Είναι ωραία. Είναι επίσης ανταγωνιστικός. Είναι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών στα χρονικά κι είναι ωραία ν' αντιμετωπίζω τέτοιου παίκτες. Πλέον όλες οι ομάδες θα προσπαθούν να με παίξουν δυνατά και να μπουν στο κεφάλι μου, αλλά δε θα πιάνει. Θα κάνω ό,τι μπορώ να κρατώ τη συνοχή μου κι οι συμπαίκτες μου θα με βοηθούν».

Όσο για το πώς βρέθηκε απ' τους 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο στους 14 στη λήξη: «Αστόχησα σε κάποια σουτ, αλλά μπόρεσα να πασάρω στους συμπαίκτες μου για κάποιους εύκολους πόντους. Έτσι έχει μ' εμένα. Δεν είναι ανάγκη να σκοράρω όλη την ώρα. Μου αρέσει ν' αφήνω την αναμέτρηση να 'ρθει σ' εμένα. Παίρνω το χρόνο μου και περιμένω την κατάλληλη στιγμή για ν' αναλάβω δράση. Ευτυχώς στην τέταρτη περίοδο το ίδιο συνέβη και με τον Παναθηναϊκό. Ο κόουτς (Μπαρτζώκας) έβγαλε καλή επίθεση για εμένα κι ευστόχησα σ' ένα τρίποντο και ξαναβρήκα ρυθμό. Ευστόχησα και σε κάποια σουτ στο τέλος. Ήταν η κατάλλη στιγμή».