Μαρκόπουλος Σ.: «Το πιστέψαμε»

Γιάννης Ράμμας
Μαρκόπουλος Σ.: «Το πιστέψαμε»

bet365

Το -24 στο 15' δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ κι ο Σούλης Μαρκόπουλος εξήγησε πώς οι παίκτες του έφτασαν στην ανατροπή επί της ΑΕΚ (79-75) στην Πυλαία.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που μας υποστήριζαν, μας έδωσαν δύναμη μετά το άσχημο ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στους παίκτες, παρότι που δεν ξεκινήσαμε καλά, πιστέψαμε ότι έχει αδυναμίες η ΑΕΚ κι αν εμείς συγκεντρωθούμε και παίξουμε στο υπόλοιπο διάστημα θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη, όπως και έγινε. Πιστεύαμε ότι η ΑΕΚ θα μεταφέρει το παιχνίδι έξω, έβαλε μεγάλα τρίποντα. Ο Σάκοτα μας έβαλε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στην επίθεση γι' ακόμη μία φορά δείξαμε βιασύνη. Προσπαθήσαμε ν' ανατρέψουμε γρήγορα το σκορ, κάτι που δεν ήταν λογικό και το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, όταν μειώσαμε, κατάλαβαν κι οι παίκτες ότι μπορούν. Αρκεί να 'μαστε όλοι μαζί, φάση με φάση, κάτι που πιστεύω ότι έγινε. Γενικά η ομάδα σ' ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, απέναντι σε καλούς παίκτες και ομάδες, το να κάνει τόσα λίγα λάθη είναι κάτι πολύ καλό. Και πάλι "συγχαρητήρια" στους παίκτες κι ελπίζω να 'μαστε δυνατοί και στα επόμενα παιχνίδια» είπε στη συνέντευξη Τύπου της 14ης αγωνιστικής της Α1 ο 67χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος μίλησε και για...

...τη σημασία της νίκης ως προς την ψυχολογία: «Κάθε νίκη δίνει καλή ψυχολογία. Η ήττα πάντα φέρνει γκρίνια και στεναχώρια. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι της Τρίτης (vs. Όλντενμπουργκ στις 19/1/19:00/novasports 2), αυτό έχουμε μπροστά μας. Θα δούμε τις αδυναμίες μας απ' το σημερινό (16/1) παιχνίδι και σε ποια σημεία βρήκαμε καλές συνεργασίες και ελεύθερα σουτ, τι πρέπει να διορθώσουμε στη μεταφορά της μπάλας. Είναι θέματα που τώρα που 'σαι καλύτερος στα λόγια, τα μηνύματα περνούν πιο εύκολα μετά από μία νίκη».

...τις σκέψεις του στο -24: «Κανένας προπονητής δε σκέφτεται ότι το παιχνίδι θα τελειώσει όπως είναι σε μία στιγμή. Θα κάνει την προσπάθεια να το αλλάξει. Αν χάσεις 10 πόντους, 20 ή 40 είναι ήττα, Πάντα είναι ήττα. Εύκολα μπορεί να πάει και στους 30. Πρέπει να προσπαθήσεις και να πείσεις τους παίκτες σου να παλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο, να μπουν και να σημάνουν ότι δούλεψες».

...το σημείο-κλειδί: «Το τελευταίο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν ένα σημάδι ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Έδειξε ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, να εξαναγκάσει την ΑΕΚ να κάνει λάθη. Η πίεση του σκορ πέρασε στην ΑΕΚ, όχι σε εμάς. Η πίεση έφερε αποτελέσματα».

...την κακή εκκίνηση: «Στην αρχή ήμασταν πολύ βιαστικοί. Όταν είχαμε καλύτερες επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να περιορίσει την πάσα στον Σοφοκλή, είχαν αλλάξει οι αμυντικές της ισορροπίες. Δεν έβρισκε την εύκολη άμυνα και το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ».

...την κούραση: «Κούραση υπάρχει. Ανάλογα με τον αντίπαλο και τι σου δίνει, μπορείς να ξεκουράσεις ή όχι κάποιο παίκτη. Είναι προβλήματα που έχουν ομάδες χωρίς πολύ μεγάλα ρόστερ ή παίκτες που είναι σε ίσα αγωνιστικά μεγέθη μεταξύ τους. Αλλάζουν οι παίκτες. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έπαιζαν πέρυσι ευρωπαΪκά παιχνίδια; Πέρυσι έπαιζαν σχεδόν όλοι στην Ευρωλίγκα. Η πίεση είναι περισσότερο στην ψυχολογία, όχι η σημαντική κούραση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα