ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 93-82 (vid)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 93-82 (vid)
Επίδειξη δύναμης έκανε κόντρα στη Μπαρτσελόνα η ΤΣΣΚΑ, η οποία παρά τις απουσίες επικράτησε εύκολα με 93-82 για την 3η αγωνιστική του TOP 16.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα (από παραγωγικής πλευράς) παιχνίδια της στη φετινή διοργάνωση, με δεδομένο το μέγεθος του αντιπάλου και επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως φέτος είναι πιο αποφασισμένη από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα, γνώρισε τη 2η ήττα της στο ΤΟΡ 16 και πλέον έχει ηττηθεί από τους 2 βασικότερους ανταγωνιστές της για την κατάληψη της πρώτης θέσης (Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ).

Αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Ναβάρο, 52" πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Πολύ θετική παρουσία για τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος σε 19 λεπτά είχε 11 πόντους με 3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 2/2 βολές.

Ξέχασε στον πάγκο τον Βεζένκοφ ο Πασκουάλ, καθώς ο νεαρός παίκτης στα 7 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 7 πόντους με 2/2 δίποντα και 1/2 τρίποντα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό στο πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να σκοράρουν σε κάθε φάση και να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο επιθετικό κομμάτι. Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε από το ημίχρονο με 8 πόντους (54-46), ενώ στην τρίτη περίοδο ανέβασε τη διαφορά της ακόμη και στους 17 πόντους (76-59). Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να μειώσει στην τέταρτη περίοδο και τα κατάφερε με τα 3 σερί τρίποντα του Αμπρίνεθ, ωστόσο ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για ανατρέψει την κατάσταση ή να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι σούταραν με το εκπληκτικό 61% (19/31) στα δίποντα και το 53% (16/30) στα σουτ τριών πόντων.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Στα παπούτσια του Νάντο Ντε Κολό μπήκε ο Κόρι Χίγκινς, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ιτούδη με 20 πόντους (3/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές). Το υψηλότερο ράνκινγκ είχε ο Βοροντσέβιτς που σε 31 λεπτά είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκτός ρυθμού αγώνα έμεινε ο Σατοράνσκι από πλευράς Μπαρτσελόνα. Ο Τσέχος γκαρντ στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε δε κατάφερε να σκοράρει (0/6 προσπάθειες).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Αφενός η ρωσική ομάδα έτρεξε ένα επί μέρους 22-13, ενώ η Μπαρτσελόνα έχασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό με δύο τεχνικές ποινές.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα κρατά το πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα (12/21, 57%), ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την εξαιρετική συνολικά εμφάνιση σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε χωρίς του Ντε Κολό, Φρίλαντ, Κορόμπκοφ και Αστάπκοβιτς.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι Καταλανοί ξεχνάνε την αδυναμία τους στα ριμπάουντ, όπου είχαν 11 λιγότερα από την αντίπαλό τους.