Αρμάνι Τζινς Μιλάνο - Άρης 95-54 (vid)

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο - Άρης 95-54 (vid)
Εφιαλτικό βράδυ πέρασε ο Άρης στο Μιλάνο, καθώς σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της ιστορίας του, ηττήθηκε από την Αρμάνι Τζινς με 95-54.

Μια βδομάδα μετά τον θρίαμβο επί της Νεπτούνας ο Άρης μεταμορφώθηκε προς το χειρότερο και γνώρισε την τέταρτη πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή του ιστορία από μια ομάδα που έδειξε πως είναι πολλά επίπεδα πάνω αυτή τη στιγμή.

Οι «κίτρινοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, όμως το άσχημο δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά η πολύ κακή εμφάνιση, ειδικότερα αν φέρει κανείς στη μνήμη το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Νεπτούνας στην πρεμιέρα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Αρμάνι από το 5ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά πάτησε το πόδι στο γκάζι και... εξαφανίστηκε. Ο Άρης έμεινε κοντά στο πρώτο δεκάλεπτο (24-17), αλλά με την έναρξη του δευτέρου οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 20-0 (44-17), με τον Άρη να μη μπορεί να φέρει αντίσταση, ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά. Το παιχνίδι είχε κριθεί από το ημίχρονο ουσιαστικά, αλλά ο Άρης στην 3η περίοδο έδειξε πως θα έπαιζε τουλάχιστον για το γόητρο. (14-15 το επί μέρους σκορ). Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Πρίφτη πραγματοποίησαν ακόμη ένα κάκιστο δεκάλεπτο στο τέλος και έτσι έφτασαν στην ήττα με 41 πόντους διαφορά. Η διαφορά έφτασε και τους 48 πόντους (92-44), 2 λεπτά πριν το τέλος.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίλαν Μάκβαν ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Αρμάνι απόψε. Άρχισε το παιχνίδι με 8 σερί πόντους και το ολοκλήρωσε με 16 (4/5 δίποντα, 8/8 βολές) και 4 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Άρης ήταν τόσο κακός απόψε που είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς κάποιον, ως τον... χειρότερο. Τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν αρνητική συγκομιδή στο index.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το εκπληκτικό σερί (20-0) της Αρμάνι στο δεύτερο δεκάλεπτο, που ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα του Άρη για κάτι καλό στην ιταλική πόλη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Αρμάνι την εμφατική νίκη και την καλύτερη εμφάνισή της φέτος, η οποία της δίνει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας, ενώ ο Άρης την παρουσία των 500 περίπου οπαδών του που τον στήριξαν σε όλο το παιχνίδι παρά την κάκιστη εμφάνιση.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Άρης πρέπει να ξεχάσει όλη την εβδομάδα που μεσολάβησε από τη νίκη κόντρα στη Νεπτούνας, ενώ η Αρμάνι τα 19 λάθη, που ύπο άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να της είχαν στοιχίσει.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 57-27, 71-42, 95-54.