Επιστρέφει Ευρώπη ο Παπανικολάου, αλλά για ποιον;

Επιστρέφει Ευρώπη ο Παπανικολάου, αλλά για ποιον;

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Επιστρέφει Ευρώπη ο Παπανικολάου, αλλά για ποιον;
Η επιστροφή στην Ευρώπη αποτελεί μονόδρομο στην καριέρα του Κώστα Παπανικολάου και το gazzetta.gr σας παραθέτει τα δεδομένα, μερικά εκ των οποίων αφορούν και τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει στρέψει την προσοχή του στα ευρωπαϊκά παρκέ ύστερα από την απόφαση των Ντένβερ Νάγκετς να τον αποδεσμεύσουν από το ρόστερ τους.

Ο ατζέντης του Ελληνα φόργουορντ έχει κάνει άνοιγμα προς την ευρωπαϊκή αγορά και δη, αυτή της Ευρωλίγκας. Φυσικά αξίζει να αναφέρουμε τρεις σημαντικούς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τη μετακίνηση του σε οποιαδήποτε ομάδα Ευρωλίγκας.

Πρώτο και βασικότερο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Top 16 παρά μόνο από την 8η αγωνιστική του και μετά. Μέχρι τότε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε εγχώρια διοργάνωση.

Ακολούθως ο Παπανικολάου θέλει να πάει σε μία ομάδα στην οποία να βρει χώρο να αγωνιστεί ώστε να επιστρέψει σιγά σιγά στην παλιά του κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα που θέλει να δικεδικήσει το τρόπαιο και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο. Για την επόμενη σεζόν βέβαια όποιος τον αποκτήσει, θα έχει στο ρόστερ του ένα σύγχρονο καταπληκτικό «τριάρι».

Τέλος, η Μπαρτσελόνα διατηρεί τα ευρωπαϊκά του δικαιώματα που σημαίνει πως σε οποιαδήποτε πρόταση απαντήσει καταφατικά ο «Παπ», αυτομάτως οι Καταλανοί μπορούν να τη ματσάρουν και να κρατήσουν τον παίκτη στο δικό τους ρόστερ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με την οποία έχει δεθεί άρρηκτα ο διεθνής φόργουορντ, αλλά αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες έχουν βρει ρυθμό, παίζουν καλά και με την προσθήκη του Όντομ, αλλά και την επιστροφή του Λοτζέσκι είναι υπερβολικα γεμάτοι στην περιφέρειά τους.

Επίσης στον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου δε μπορεί να παίξει 15 λεπτά γιατί αφενός όλοι οι πιθανοί συμπαίκτες του θα είναι πιο μπροστά από αυτόν και αφετέρου δεν είναι στη σωματική κατάσταση για να παίξει τόσο πολύ.

Το γεγονός ότι είναι Έλληνας και γνωρίζει άριστα το κλίμα στην ομάδα αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τυχόν συνεργασία, αλλά ακόμη και για τα επόμενα χρόνια ο Ολυμπιακός στη θέση «3» είναι καλυμμένος. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 (με NBA out τον τέταρτο χρόνο) και ο Ματ Λοτζέσκι ανανέωσε πέρυσι μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Μην αποκλείσετε πάντως το ενδεχόμενο ο Κώστας Παπανικολάου να συνεργαστεί με Έλληνα προπονητή...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα