Το Ντένβερ έδιωξε τον Παπανικολάου (vid)

Το Ντένβερ έδιωξε τον Παπανικολάου (vid)

Το Ντένβερ έδιωξε τον Παπανικολάου (vid)

bet365

Την απόφαση να αφήσουν ελεύθερο τον Κώστα Παπανικολάου πήραν οι Ντένβερ Νάγκετς, επιλέγοντας έτσι να μην τον κρατήσουν στο ρόστερ τους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όταν υπέγραψε στους Νάγκετς (για δεύτερη φορά) τον περασμένο Νοέμβριο το συμβόλαιό του ήταν μη εγγυημένο με τους «σβόλους» να έχουν το δικαίωμα να τον αποδεσμεύσουν μέχρι και τις 7/1 του 2016, χωρίς να χρειαστεί να του πληρώσουν όλο το ποσό, ελευθερώνοντας μια θέση στο ρόστερ τους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, ο Παπανικολάου θα εισπράξει τις 350 από τις 845 χιλιάδες δολάρια του συμβολαίου του και από αύριο (8/1) θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το νέο σταθμό της καριέρας του.

Το συμβόλαιο του Παπανικολάου ήταν μερικώς εγγυημένο, κάτι που σημαίνει, πως οι Νάγκετς είχαν τη δυνατότητα να τον αποδεσμεύσουν μέχρι και σήμερα (7/1).

Αν αποφάσιζαν να τον κρατήσουν, τότε υποχρεωτικά θα έμενε τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιουλίου, καθώς το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Νοέμβριο, προέβλεπε συνεργασία για 1+1 χρόνια.

Οι υπόλοιπες 29 ομάδες του ΝΒΑ έχουν δικαίωμα να τον αποκτήσουν με το ήδη υπάρχον συμβόλαιο που είχε με τους Νάγκετς μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί, τότε θα μπορεί μεν να υπογράψει σε μια άλλη ομάδα, αλλά θα πρέπει να διαπραγματευτεί εκ νέου το συμβόλαιό του από μηδενική βάση.

Σε περίπτωση που θελήσει να επιστέψει στην Ευρώπη, η πόρτα για την Ευρωλίγκα θα ανοίξει ανάμεσα στην και αγωνιστική του ΤΟΡ 16. Μέχρι τότε μπορεί να αγωνίζεται σε εγχώριες διοργανώσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και να δηλωθεί στην Ευρωλίγκα μετά την 5η Φεβρουαρίου και μέχρι να διεξαχθεί η 7η αγωνιστική.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που οι Νάγκετς αποφασίζουν να κόψουν τον Έλληνα φόργουορντ. Στα 26 παιχνίδια που αγωνίστηκε, είχε 2,6 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ ανά 11, 3 λεπτά συμμετοχής.

 

NBA Τελευταία Νέα