Ο combo guard του Ζντοβτς και τα δεδομένα για Κάλογουεϊ

Ο combo guard του Ζντοβτς και τα δεδομένα για Κάλογουεϊ

Άρης Λαούδης
Ο combo guard του Ζντοβτς και τα δεδομένα για Κάλογουεϊ

bet365

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης εκ των δύο μεταγραφών που θα πραγματοποιήσει με τον Ζντοβτς στο τιμόνι.

Αντίστροφη μέτρηση στην ΑΕΚ για την απόκτηση του περιφερειακού που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον Αρμστεντ. Εντός των προσεχών ημερών ενδέχεται να υπάρξει εξέλιξη και ανακοινώσεις από πλευρά της «Ενωσης».

Ο Ζντοβτς αναζητά έναν combo guard που θα έχει συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ταιριάζουν συνήθως σε λευκούς Αμερικανούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ο Σλοβένος συνηθίζει να διαλέγει παίκτες από τους οποίους έχει προσωπική εμπειρία ή γνώση, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα χτύπησε την πόρτα της τουρκικής Γιεσιλγκιρεσούν για την απόκτηση του Λιθουανού γκαρντ Ντεϊβίντας Ντούλκις (28, 1.95μ.) ωστόσο η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί από τα τουρκικά ΜΜΕ και το όνομα του Κάλογουεϊ που αγωνίζεται στην πρώην ομάδα του Ζντοβτς, ωστόσο το σενάριο αυτό πολύ δύσκολα θα προχωρήσει.

Από τη μία η τουρκική ομάδα δεν είναι πρόθυμη να παραχωρήσει τον παίκτη, παρότι πριν από δύο μήνες «ψάχτηκε» να πουλήσει το συμβόλαιό του για να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση, δεν σκοπεύει να κάνει την κίνηση και μοιραία η ΑΕΚ θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τον παίκτη που θα της λύσει τα προβλήματα.

Εκτός όλων των άλλων, ο Κάλογουει που διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του έχει συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να αποδεχτεί να πληρώσει και την επόμενη χρονιά, εφόσον η νυν ομάδα του «άναβε» το πράσινο φως.

Πέραν της περίπτωσης του περιφερειακού, η ΑΕΚ θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός παίκτη που θα αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5» και θα έχει τα χαρακτηριστικά του λεγόμενου «αθλητικού ψηλού», αυτόν που στην ουσία ψάχνουν οι μισές ομάδες της Ευρώπης.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα