Πρίφτης: «Τελείωσε ήδη και κοιτάμε Νεπτούνας»

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ

Πρίφτης: «Τελείωσε ήδη και κοιτάμε Νεπτούνας»

Πρίφτης: «Τελείωσε ήδη και κοιτάμε Νεπτούνας»

Στη αναμέτρηση με τη Νεπτούνας για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της 2ης φάσης του EuroCup στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης με δηλώσεις του.

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων ημερών και τα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το Ρέθυμνο μετά τις αλλαγές που έκανε είναι εμφανώς καλύτερο. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα επιθετικά, βρήκαμε το μακρινό σου και το εύκολο καλάθι, άνοιξε η διαφορά και αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθηση μας. Για εμάς το παιχνίδι αυτό τελείωσε και πλέον κοιτάμε το επόμενο που έχουμε με την Νεπτούνας στην έναρξη της δεύτερης φάσης του EuroCup», είπε αρχικά.

Για τη διαφορά στα δυο ημίχρονα:
«Η επίθεση μας ήταν διαφορετική. Ήμασταν άστοχοι στο πρώτο μέρος, το Ρέθυμνο από την άλλη έχει μία ιδιαιτερότητα, εχει εξαιρετική ικανότητα στο “1 εναντίον “1, όχι μόνο στην κάθετη κίνηση αλλά και στο σουτ πάνω στην άμυνα. Όταν βρει ρυθμό είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Δεχθήκαμε αρκετά σουτ στο πρώτο μέρος, αλλά δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλη διαφορά αμυντικά στο δεύτερο μέρος σε σχέση με το πρώτο. Δεν υπάρχει μη σημαντικό παιχνίδι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Βέβαια στα εντός έδρας υπάρχει μεγαλύτερος δείκτης αναγκαιότητας της νίκης. Στην δεύτερη φάση του EuroCup εμείς βάζουμε τον πήχη και θέλουμε να διακριθούμε. Η ομάδα δεν είναι έμπειρη σε αυτό το κομμάτι, πολλά άτομα από την ομάδα δεν έχουν συμμετάσχει σε μία δεύτερη φάση ευρωπαικής διοργάνωσης. Έχουμε έναν δύσκολο μήνα με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια, τα τέσσερα είναι συνεχόμενα. Επίσης ο όμιλος μας είναι δυνατός, και οι τρεις ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε πέρυσι αγωνίζονταν στην Ευρωλίγκα, κάτι που δείχνει τον μεγάλο συντελεστή δυσκολίας»

Για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:
«Ήταν δύο απαιτητικά παιχνίδια σε τρεις μέρες. Με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι είχαμε καλή παρουσίας και αν στα τελευταία λεπτά είχαμε καλύτερη συγκέντρωση ή κάποιες φάσεις εκατέρωθεν ήταν διαφορετικές, δύο-τρεις φάσεις, ένα σουτ που θα μπει, μία μπάλα που θα κλέψεις, ένα ριμπάουντ, ίσως να ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό συζητάμε πολύ για το τρίποντο, όταν ήταν δύσκολο με τέτοια ποσοστά του αντιπάλου μας να τον κερδίσουμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε καλή παρουσία, στο δεύτερο θεωρώ ότι είχαμε κακή συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε καλή λειτουργία, μπορεί να είχαμε 1/6 επιθέσεις σε εκείνο το διάστημα αλλά όπως λειτουργήσαμε ήταν το σωστό. Αμυντικά δώσαμε τρία ελεύθερα σου στον Παναθηναϊκό, κάτι που είχε δική μας ευθύνη. Αν η άλλη ομάδα χάσει τα σουτ, τότε θα λέμε ότι παίξαμε καλή άμυνα. Αλλά μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός φυσικά και θα τα βάλει. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα επιπέδου F-4 Ευρωλίγκα. Αυτά τα τρία σου που μπήκαμε δώσανε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στους αντίπαλους μας, μετά έβαλαν και ορισμένα μαρκαρισμένα σουτ και η διαφορά πήρε δυστυχώς μεγάλη έκταση. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας πέρα από εκείνο το εξάλεπτο στην τρίτη περίοδο. Όταν ξαφνικά είσαι πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, κλονίζεται η αυτοπεποίθηση σου, χάνεις την συγκέντρωση σου, αν και ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί αυτό μπορεί να γίνει και η καταστροφή, όπως και έγινε με τον Παναθηναϊκό. Κάναμε αυτά που έπρεπε όμως μετά το παιχνίδι και συνεχίζουμε»

Για τον τραυματισμό του Πελεκάνου:
«Όχι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, είναι καθαρά δική μου απόφαση με βάση στο αγωνιστικό κομμάτι».

Best of internet