Ζντοβτς: «Να χτίσουμε πάνω στον Λουκά»

Ζντοβτς: «Να χτίσουμε πάνω στον Λουκά»

Ζντοβτς: «Να χτίσουμε πάνω στον Λουκά»

bet365

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε ο Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι θέλει να πετύχει με την Ένωση.

Ο Σλοβένος προπονητής μίλησε για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τη σημασία της παραμονής του, αλλά και για το τι είδους παίκτη θα ήθελε να φέρει στο ρόστερ της νέας του ομάδας.

Την προπόνηση της ΑΕΚ παρακολούθησε ο πρόεδρος, Μάκης Αγγελόπουλος. Ο Γιούρι Ζντοβτς θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του εν όψει Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
«Είναι μεγάλη συζήτηση, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έλεγα στους παίκτες μου για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να τους σταματήσουμε, να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Πάνω απ’ όλα πρέπει οι παίκτες μου να πιστέψουν πως μπορούν να νικήσουν. Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά θέλω να το δω στην πράξη».

Για τον παίκτη που θέλει να φέρει:
«Δεν είναι μυστικό ότι θέλουμε σουτέρ δεν είναι εύκολο να βρούμε. Θα κάνουμε αλλαγή όταν είμαστε σίγουροι ότι ο παίκτης που θα έρθει θα μας βοηθήσει. Δεν θέλω να ακούσω τι κάνει ο καθένας αλλά να το δω στο γήπεδο».

Για τη συνεργασία του με τον Ντράγκαν Σάκοτα:
«Έχουμε εξαιρετική σχέση. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε άψογα. Δεν μου αρέσει να μιλάω εγώ με μάνατζερ παικτών, πάντα είχα κάποιον να κάνει αυτή την δουλειά αλλά η τελική απόφαση είναι πάντα δίκη μου».

Για την ΑΕΚ που θέλει:
«Το πρώτο που θέλω να περάσω στους παίκτες είναι την φιλοσοφία της νίκης. Δεν είναι εύκολο αλλά αυτό θέλω. Θέλω το μάξιμουμ από τον κάθε παίκτη. Επίσης είμαι ένας προπονητής που ξεκινάει από την άμυνα. Θέλω να περάσω την αμυντική μου φιλοσοφία και μετά να παίξουμε ομαδικά στην επίθεση».

Για την αποχώρηση του Άρμστεντ:
«Η απόφαση για την αποχώρηση του Άρμστεντ ήταν δική μου. Επιπλέον και ο ίδιος ο παίκτης ήθελε περισσότερο χρόνο και δεν θα μπορούσε να τον βρει όποτε αφού είχε μια πολύ καλή πρόταση ήταν κοινή απόφαση να φύγει. Από εκεί και πέρα ψάχνω ένα παίκτη που να είναι κυρίως δυάρι-σκόρερ αλλά να μπορεί να βοηθήσει και στο ένα. Δεν είναι εύκολο βεβαία γιατί δεν μπορώ να δεχτώ όρους με πολλά λεφτά ή εγγυημένο συμβόλαιο και για του χρόνου».

Για τον Μαυροκεφαλίδη και την παραμονή του:
«Αν έφευγε ο Λουκας θα ήταν δύσκολο για μένα να έρθω στην ΑΕΚ. Αυτό που θέλω είναι να χτίσουμε μια ομάδα γύρω του».

Για την ενίσχυση στη γραμμή ψηλών:
«Θέλουμε να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα γύρω του και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Θέλω να δω τους παίκτες μου, να τους νιώσω. Γι’ αυτό κάνουμε φιλικά, όπως αυτό που παίξαμε μέσα στην εβδομάδα. Να ξέρετε, πως δεν θέλω να κρίνω τους παίκτες μου, δίχως να τους έχω δει με τα μάτια μου. Κάθε προπονητής που πάει σε μια νέα ομάδα θέλει να κάνει αλλαγές, αλλά εγώ σας λέω πως έχω πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό ρόστερ. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εάν θα φέρουμε άλλο ψηλό θα το δούμε σε λίγο καιρό, όταν θα έχω καλύτερη άποψη για το ρόστερ».

Για το στόχο της 3ης θέσης:
«Δεν θέλω να έχουμε στόχο την τρίτη θέση αλλά την πρώτη. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα βγούμε πρώτοι και που θα καταλήξουμε θα το δούμε. Θέλω την πίεση. Αλλά πίεση για να βγούμε πρώτοι. Μας κάνει καλό, μας αναγκάζει να δίνουμε όλοι το 100%».

Για την πρεμιέρα με ντέρμπι:
«Στις δύο προηγούμενες ομάδες μου ακούγονταν οι φωνές μου περισσότερο από κάθε άλλο. Ο κόσμος ήταν λιγοστός. Μου αρέσει λοιπόν που θα ξεκινήσω σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, ο κόσμος της ΑΕΚ δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον έχουμε δίπλα μας»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα