Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ 82-79

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ 82-79
Ο Νίκος Ζήσης έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ, ωστόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και επικράτησε της Μπάμπεργκ με 82-79.

Η Ρεάλ άρχισε με νίκη τα παιχνίδια της στο ΤΟΡ 16 παρόλο που δεν έπεισε με την απόδοσή της κόντρα στην πολύ μαχητική Μπάμπεργκ.

Ο Έλληνας γκαρντ της γερμανικής ομάδας ήταν ο κορυφαίος της παίκτης και στα 26 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχε 13 πόντους (4/7 διπ, 0/3 τρ, 5/5 β), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο τα 5 φάουλ που του στέρησαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η κάτοχος του τίτλου βρέθηκε να χάνει σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο από το σημείο που επέστρεψε και ισορόπησε την κατάσταση το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τέλος. Η Μπάμπεργκ είχε ευκαιρίες να φτάσει στη νίκη, ωστόσο ήταν άστοχη σε αρκετά κρίσιμα σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Ροντρίγκεθ ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο 20" πριν το τέλος, ο Νοτσιόνι σε 2 βολές και έτσι η Ρεάλ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος παίκτης του παρκέ ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο γκαρντ της Ρεάλ αγωνίστηκε για 30 λεπτά, έχοντας 22 πόντους (4/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5/6 βολές), 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Χειρότερος παίκτης του παρκέ ήταν ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 4 πόντους (1/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η τρίποντη... εκτέλεση της Μπάμπεργκ από τον Ροντρίγκεθ, ο οποίος ευστόχησε σε πολύ μεγάλο τρίποντο 20" πριν τη λήξη της αναμέτρησης κάνοντας το 77-77, 80-77.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ρεάλ κρατά τη νίκη και την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ η Μπάμπεργκ το πολύ καλό πρόσωπο που έδειξε σε όλο το ματς μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κόντρα στην κάτοχο του τίτλου.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Μπάμπεργκ αφήνει πίσω της την χαμένη ευκαιρία για ένα τεράστιο «διπλό», ενώ η Ρεάλ ξεχνά τα κάκιστα ποσοστά από τα 6,75μ. (6/25, 24%)