Συνδυάζει ουσία και νούμερα ο Μπουρούσης (pics & vids)

Συνδυάζει ουσία και νούμερα ο Μπουρούσης (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Συνδυάζει ουσία και νούμερα ο Μπουρούσης (pics & vids)

bet365

Εντυπωσιάζει ο Γιάννης Μπουρούσης με την φανέλα της Λαμποράλ. Οι αριθμοί του σε Ισπανία και Ευρωλίγκα ξεπερνούν κάθε φαντασία και στην Βιτόρια μάλλον... ευχαριστούν την τύχη τους.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ασταμάτητος... Μετά το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας είναι κυρίαρχος των αριθμών σε Ισπανία και Ευρώπη και οι εμφανίσεις του κάνουν την ομάδα να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Χωρίς να βιάζεται το καλοκαίρι να πάρει την απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τελικά επέλεξε την Λαμποράλ Κούτσα και όπως φαίνεται η επιλογή του τον δικαιώνει απόλυτα.

Ο Μπουρούσης κάνει φοβερή χρονιά και «έκοψε» πρώτος το νήμα στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας. Με 23,6 στο index rating είναι πρώτος και καλύτερος αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Νάντο Ντε Κολό με 22,3 και στην τρίτη τον ΆντεΤόμις με 19,9. Κορυφή... ακουμπάει και στα ριμπάουντ καθώς ο διεθνής σέντερ πλησιάζει τα 10 κατά μέσο όρο. Μάλιστα με τα ριμπάουντ που μάζεψε στον τελευταίο αγώνα της 1ης φάσης της διοργάνωσης προσπέρασε τον Μίρσαντ Τουρκσάν, και είναι πλέον 2ος εν ενεργεία ριμπάουντερ όλων των εποχών στην διοργάνωση, μετά τον Φελίπε Ρέγιες που έχει περίπου 150 παραπάνω αλλά είναι και 3 χρόνια μεγαλύτερος από τον Καρδιτσιώτη σέντερ. Η Λαμποράλ στο Top - 16, κοιτάζει όσο υψηλότερα της επιτρέπουν οι εμφανίσεις του Γιάννη Μπουρούση, που αν συνεχίσει έτσι φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα προκαλέσει «μάχη» για την υπογραφή του.

Index Rating

Γιάννης Μπουρούσης (Λαμποράλ Κούτσα) 23.6
Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ) 22.3
Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) 19.9
Αλεσάντρο Τζεντίλε (ΕΑ7 Μιλάνο) 19.3

Εκτός από την Ευρωλίγκα όμως ο Γιάνης Μπουρούσης κάνει πραγματικά απίστευτα πράγματα και στην ACB. Στην τελευταία αγωνιστική της ισπανικής λίγκας όπου η Λαμποράλ επικράτησε της Φουενλαμπάδα με 101 – 79 ο διεθνής σέντερ μέτρησε 20 πόντους (8/9 βολές, 6/10δίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος σε 20:36 αναδείχθηκε ξανά MVP της αγωνιστικής. Αυτό συμβαίνει για 3η φορά φέτος και ο Γιάννης Μπουρούσης μοιάζει ασταμάτητος. Μάζεψε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και πέρασε στην πρώτη θέση (21,2) της συνολικής κατάταξης της λίγκας αφήνοντας πίσω του τον Άντε Τόμιτς (20,8) της Μπαρτσελόνα. Κυρίαρχος και κάτω από τις ρακέτες, αφού την πρωτιά εκτός από την Ευρωλίγκα κρατάει και στην ACB μαζεύοντας κατά μέσο όρο κοντά στα 8,5 ριμπάουντ.

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι ο Γιάννης Μπουρούσης επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ και δείχνει ότι φέτος είναι αποφασισμένος να φτιάξει μια «μαγική» χρονιά για την ομάδα του αλλά και για τον εαυτό του. Οι αριθμοί του μπορεί να είναι εντυπωσιακοί αλλά ο ίδιος φαίνεται ότι πατάει πολύ καλά στην γη και ότι η ομάδα του είναι το πιο σημαντικό κομμάτι απ΄ όλα, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Φουενλαμπάδα.

«Οι αριθμοί μου δεν έχουν σημασία, αν δεν νικάμε. Αυτή τη φορά είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε και βοήθησα κι εγώ για να τα καταφέρουμε. Κάναμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο Final 8 του Κυπέλλου και παράλληλα πήραμε αυτοπεποίθηση για το Top 16 που αρχίζει».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα